Alperen Ocakları Aydın Şubesi üyeleri, Aydın Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, BBP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Dağlı ve Alperen Ocakları İl Başkanı Hulusi Aksu'nun yanı sıra çok sayıda ocak üyesi genç katıldı.
Açıklamayı kültür merkezi binasının önünde yapmak isteyen kalabalık grup ile polis arasında yer tartışması nedeniyle kısa süreli bir gerginlik yaşandı. BBP İl Başkanı Yeter ile polis amirleri arasında yaşanan tartışma, Alperen Ocakları Başkanı Aksu'nun araya girmesiyle yatıştırıldı. Kültür merkezi önünde açıklama yapmalarına izin verilmeyen grup, açıklamayı kültür merkezinin bulunduğu cadde üzerinde yaptı.
Kalabalık grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ocak Başkanı Aksu, Hristiyan ve Yahudi vatandaşlara inancını yaşaması için izin çıkaran yetkililerin, Müslümanlar tarafından özlemle beklenen Ayasofya'nın hizmete açılması için gerekeni yapması gerektiğini iddia ederek, "Van'da Akdamar Kilisesi'ni, Trabzon'da Sümela Manastırı'nı, Heybeliada'da Ruhban Okulu'nu faaliyete sokmanın derdine düşen, Hıristiyan aleminin derdiyle dertlenen hükümet, yüzünü Müslüman Türk milletine çevirmelidir. İslam
aleminin baş tacı Fatih Sultan Mehmet Han'ın bu millete en büyük hediyesi İstanbul ve Ayasofya olmuştur. Gençliğinde Ayasofya'nın ibadete açılması için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanı Gül, Sayın Başbakan Erdoğan ve Sayın Arınç, gereğini yapın diye sizleri inançlarımıza ve değerlerimize hizmete çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
15 Ağustos'ta Sümela Manastırı'nın Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedildiği güne denk getirilerek ayine açılmasını manidar bulduklarını belirten Aksu, "Gayrimüslim tebaaya hiçbir zaman zulmetmemiş, aynı zamanda inançlarını yaşamaları için devlet olarak gerekli hizmeti hep vermişiz. Sümela'yı gayrimüslim vatandaşların istifadesine sunarak, Hıristiyan aleminin takdirini kazanma çabasına giren iktidar, Ayasofya'yı Müslümanların hizmetine açmalıdır. 9 Eylül günü mübarek Ramazan Bayramı'nı
Ayasofya'da karşılamak istiyoruz" diye konuştu.
Alperen Ocakları mensuplarının Ayasofya'da bayram namazı kılmayı ulvi bir görev saydığına dikkat çeken Aksu, şunları söyledi: "Rıza-yı İlahi dairesi içerisinde ecdadın ruhunun şad olması, ancak hayırlı hizmetler ve hayırlı nesillerin yetişmesi ile olur. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin ruhu da Ayasofya'nın aslına dönmesiyle şad olacaktır. 80 küsur yıldır velisiyle, delisiyle, milletiyle Ayasofya'nın Müslümanların hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Bayram namazını Ayasofya'da kılmak istiyoruz."
Yapılan açıklamanın ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağılırken; BBP İl Başkanı Yeter polisin kendilerine karşı takındığı tutumu kınadıklarını belirtti.