Temiz ve sağlıklı bir şehir için çalışan İzmir'in Bornova Belediyesi, mahallelere konteyner temizleme hizmeti götürüyor. Evleri önündeki çöp konteynerlerinin kokusundan rahatsız olan vatandaşlar belediyenin temizlik şantiyesini arayarak bu rahatsızlıklarını bildiriyor. Bunun üzerine temizlik ekipleri gelip çöp konteynerlerini bulundukları yerde yıkayıp dezenfekte ediyor ve temiz bir şekilde yerine bırakıyor.

İlçede, istenmeyen kokuları ortadan kaldırmak için aralıksız çalışan temizlik ekipleri yıkama işini rutin olarak Bornova genelinde yapıyor. 12 köyüyle birlikte 46 mahalleye sahip olan Bornova'da her gün 70 adet konteyner yıkanıyor. Haftanın her günü 24 saat boyunca şikayet bildirimi kabul eden Temizlik İşleri Müdürlüğü mesai saatleri içinde bu bildirimleri değerlendiriyor. Şikayetlerini bildirmek isteyen vatandaşlar için 3881045 ve 3792223 numaralı telefonları aramaları yeterli oluyor.

İlçede bulunan 8 bin 500 konteyneri sık sık temizleyen Bornova Belediyesi bu sayıya 500 konteyner daha ekledi. Belediye ekipleri tamir edilebilecek durumda olan tahrip olmuş çöp konteynerlerini toplayıp tamirini de yapıyor. Kullanılamayacak hale gelen konteynerler ise hurdaya gönderilerek yerlerine yenileri konuyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Belediye olarak daha temiz bir Bornova için var gücümüzle çalışıyoruz. Asıl temizlik kirletmemekten geçer. Bu nedenle çöp konteynerimizin üzerine yurttaşlarımızı bilinçlendirmek üzere yazılar koyduk. Bornova'da yaşayan herkes önce kendi evinin önünü, kendi sokağını temiz tuttuğu sürece ilçemiz daha temiz bir hale gelir. Belediyemizin temizlik ekipleri 7 gün 24 saat boyunca Bornova'mız için çalışıyorlar. Ben de kentte yaşayan yurttaşlarımızı kentin sakini değil sahibi olmaya ve herkesi kendi evinin önünü, sokağını temiz tutmaya çağırıyorum." diye konuştu.