Almanya 'Türk dönerci' cinayetini çözüyor
 
Almanya'nın Heilbronn kentinde 2007 yılında öldürülen kadın polis memuru Michale K. ile kamuoyunda dönerci cinayetleri olarak bilinen ve 8 Türk ile bir Yunanlının 2000-2006 yılları arasında öldürüldüğü olaylarının arkasında aşırı sağcı grubun olduğu belirtildi.
 
Soruşturmayı üstlenen Karlsruhe Federal Savcılığı, söz konusu tüm cinayetleri bir aşırı sağcı grubun işlediği yönünde çok sayıda ipucunun bulunduğunu açıkladı. Savcılık, 38 yaşındaki Uwe Mundlos, 34 yaşındaki Uwe Böhnhardt ve 36 yaşındaki Beate Z'nin 9'u dönerci toplam 10 kişinin ölümünden sorumlu olabileceğini belirtti.
 
Almanya uzun zamandır aşırı sağcı grupların teröre bulaşıp bulaşmadığını tartışıyordu. 9 dönercinin öldürüldüğü silahın intihar ettikleri tahmin edilen Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın yanan karavanında bulunması aşırı sağcıların onlarca yıl Almanya'da terör estirdiklerini ortaya koydu.
 
SIR CİNAYETLER ŞÖYLE ÇÖZÜLDÜ 
Geçtiğimiz pazartesi günü Alman polisi Thüringen eyaletinin Eisenach kentinde yanmış halde bulunan bir karavanda Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt isimli şahısların cesetlerini buldu. Yapılan detaylı araştırmada karavanda 2007 yılında öldürülen polis memuru Michaela K. ile olayda yaralanan diğer bir polisin beylik tabancaları ve polislere ait bazı eşyaları buldu.
 
DÖNERCİLERİ ÖLDÜREN SİLAH BULUNDU 
Polis ise banka soyguncusu olduğundan süphelendiği karavanda ölü bulunan şahısların intihar ettiklerini açıkladı. Savcılık ölü bulunan şahısların Zwickau kentinde kaldıkları evde yapılan aramada bulunan Çek yapımı 'Ceska' tipi tabancayı buldu. Bu silahın kamuoyunda dönerci cinayetlerinde kullanılan silah olduğunun tespit edildiğini açıklandı.
 
DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN KARAVAN ATEŞE VERİLDİ 
Bu olayla ilgili gözaltına alınan 36 yaşındaki Beate Z. adlı kadının ve ölü bulunan Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos'un 1990'lı yıllarda aşırı sağcı çevrelerle bağlantısının olduğu belirtildi. Polis Beazte Z'nin karavanda bulunan kanıtları yok etmek için karavanı daha sonra ateşe verdiğini tahmin ediyor.
 
Savcılık Beate Z. hakkında adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, kundaklama, aşırı sağcı terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlattı.
 
KÖLN'DEKİ BOMBALAMADAN SORUMLULAR 
Alman Neue Rhein Zeitung gazetesinde yer alan haberde de, söz konusu kişilerin, 2004 yılında Türklerin yoğun bir şekilde yaşadığı ve 22 kişinin yaralandığı Köln kentindeki Keupstrasse'deki bombalı saldırı ile bağlantıları olduğundan şüphelenildiği ifade edildi.
 
Almanya'da şimdiye kadar aydınlatılmayan dönerci cinayetlerinin bu olaydan sonra çözülmesinin beklendiği ifade edildi.
 
ntvmsnbc