Türk Telekom, önde gelen telekomünikasyon şirketi Telefonica'nın iştiraki O2 bünyesindeki Hansanet ile yaptığı ortak çalışma kapsamında Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Almanya'da yakınları olan Türk Telekom müşterileri için ''Bizim Aile'' adı verilen bir ürün hazırladı.

Almanya'da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk'ün yararlanabildiği ve Almanya-Türkiye arası aramalarda çeşitli olanaklar sunan ''Bizim Aile'' servisiyle, Almanya-Türkiye arasında belirlenen numaraları ''bedava'' arama olanağı bulunuyor. Bizim Aile müşterileri, Türk Telekom abonelerine ait sabit hatlara sınırsız arama yapabiliyor ve seçtikleri 3 Türk Telekom numarasından ''ücretsiz'' ve ''sınırsız'' olarak aranabiliyor.

Hansenet işbirliğiyle Almanya'da sunulan tarife ile, Türkiye-Almanya arası ''ücretsiz'' ve ''sınırsız'' arama olanağının yanı sıra, Türk Telekom Grubu şirketlerinden Sebit'in geliştirdiği eğitim portalı VİTAMİN ve grup teknoloji şirketlerinden Sobee'nin online oyun portalı I Can Football ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Türk Telekom Uluslararası Yatırımlar Direktörü Cengiz Öztelcan, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, Türk Telekom'un stratejik olarak Türkiye'nin dışına açılıp, grubun ürün ve servislerini yurt dışında çeşitli işbirlikleriyle piyasaya sürme planlarına değindi.

Bu kapsamda ilk olarak Türkiye dışında yaşayan Türk kitlesine hitap edecek, onların hayatlarını kolaylaştıracak servis konusunda çalışmaya başladıklarını dile getiren Öztelcan, Almanya'daki altyapı çalışmaları, işbirliği görüşmeleri ve uzun bir analiz döneminin ardından O2'nun altında yer alan, özellikle ülkedeki etnik topluluklara yönelik pazarlama ve satış faaliyetleri yürüten, yaklaşık 150 bin civarında Türk abonesi bulunan Hansenet'in Alice markası ile ortaklığa gittiklerini anlattı.

Öztelcan, Almanya'da yaşayan 3 milyon civarındaki Türk'ün, 800 binin üzerinde haneye denk geldiğine işaret ederek, bu topluluğun sadece Türkiye ile bağlantıları için milyar dolarları aşan iletişim harcamaları bulunduğunu kaydetti.

İşbirliği sonucunda Türkiye'de ''Bizim Aile'', Almanya'da ''Alice Dünyam'' adlı servisin tanıtımının yapıldığını bildiren Öztelcan, Bizim Aile müşterilerinin, Türk Telekom abonelerine ait sabit hatlara sınırsız arama yapabildiğini ve seçtiği 3 Türk Telekom numarasından ücretsiz ve sınırsız olarak aranabildiğini belirtti ve ''Türkiye'yi Almanya'daki vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Almanya'da yakını olanlar için artık 'sen kapat ben arayayım' dönemini kapatıyoruz'' dedi.

Öztelcan, işbirliğinin, Türk Telekom'un önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı faaliyetler için somut ilk adım niteliğine değinerek, ''Sadece Türk Telekom değil, Türk Telekom dışında Türkiye'de olup da yurt dışında Almanya'da benzer işbirlikleri yapmak isteyen şirketler için de örnek olduk ve bir kapı açtık'' diye konuştu.

-ALMANYA İÇİN DE İLK-

Almanya'da belli ücret karşılığında, özellikle AB ülkelerindeki sabit hat numaralarını sınırsız arayabilme servisi bulunduğunu ancak bunun tek yöne işlediğini belirten Öztelcan, iki yönlü/arama ve aranmayı içeren ''Bizim Aile'' servisinin Almanya için de ilk olduğunun altını çizdi.

Öztelcan, şu an abonelerin programa yazıldıklarını, Hansenet abonelerinin hemen, diğer operatörlerden gelen abonelerin, numaralarını taşıdıktan sonra servisi kullanmaya başlayabildiğini dile getirerek, abonelerin şirketin verdiği üçlü servis hizmeti üzerinden belirlenen bedeli ödeyerek servisi alabildiğini söyledi.

Almanya'da yaşayan Türkler'e yönelik çeşitli pazar araştırmaları yaptıklarını, kişilerin, çocuklarının Türkçe konuşmalarına, Türk müfredatında eğitim görmelerine sıcak baktıklarını anlatan Öztelcan, Vitamin'e Almanya'dan belli yöntemlerle ulaşıp kullananlar ve I Can Football oynamaya çalışanlar olduğunu öğrenmeleriyle, hazırladıkları pakete sesin yanı sıra Vitamin ile I Can Football'u koyduklarını kaydetti.

-''AMACIMIZ, TÜRK TEKNOLOJİSİNİ İHRAÇ ETMEK ''-

Sadece Almanya ile sınırlı kalmayıp, diğer ülkelere de buna benzer servisler götürmeyi düşündüklerini ifade eden Öztelcan, şu bilgileri verdi:

''O ülkelerle görüşmelerimizi yaparken böyle bir referans çalışmanın olması da son derece önemli. İlk olarak kendi vatandaşlarımıza yönelik çalışma yapmak istedik. Almanya'dan sonra Türk nüfusunun yoğun olduğu diğer ülkelerde de buna benzer, katma değerli servislerin de içinde bulunduğu servisleri götürmeyi düşünüyoruz. Buna yönelik planlarımız planlarımız var. Amacımız grup şirketlerin katma değerli servislerini oraya taşıyabilmek ve yurt dışında yaşayan bütün Türklere bu servisi götürebilmek. Türk Telekom Grubu bünyesinde geliştirilen teknolojilerin yurtdışında sunulması için çok önemli bir adım. Türk mühendislerinin geliştirdiği teknoloji ürünlerinin bu şekilde ihracatını yapabilmek bizim için çok önemli.''

A.A.