Avrupa'ya seyahat etmek için gerekli olan Schengen Vizesi için yapılan başvurularda en katı uygulamaya giden ülkelerin başını çeken Almanya, daha fazla turist çekmek için Türkiye'deki vize uygulamasını basitleştiriyor. Almanya, 3 Eylül itibariyle vize başvurusu sürecindeki 3 maddeyi basitleştirecek.

RANDEVU SİSTEMİ KALKIYOR

Almanya Başkonsolosluğu, öncelikle randevu sistemini kaldıracak. Haftanın 6 günü Türk turistlerin vize başvurusunu kabul edebilecek. Bununla birlikte daha önce şahsen vize başvurusu istenirken, yeni uygulamada başvuru sahibinin yerine yetki vereceği biri vize için başvuru yapabilecek. Eski vize uygulamalarında buna izin verilmiyordu.
Konsolosluk tarafından getirilen vize kolaylıkları içerisinde son olarak daha önce mecbur tutulan ikamet edilen şehir başvurusu ortadan kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre artık Türkiye'nin birçok şehrinde bulunan Almanya Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerine ikamet şartı bulunmadan vize için başvuru yapılabilecek.

'KÜÇÜK AMA KOLAYLAŞTIRICI ADIMLAR'

İstanbul'da düzenlenen 'Alman kentleri ve Almanya yönünde ve Almanya dahilinde hızlı ulaşım bağlantıları' toplantısında yeni uygulamaları anlatan Almanya İstanbul Başkonsolosluğu Basın Danışmanı Dirk, "Bunlar devrim değil ancak kolaylaştırıcı küçük adımlar. Vize başvurusu konusunda biz de üzerimize düşeni yapmak istiyoruz" dedi.

'TÜRK TURİST SAYISI ARTACAK'

Frakfurt Turizm Otoritesi yetkilisi Thomas Feda ise, gelen Türk turistte yüzde 30 oranında artış beklediklerini kaydetti. Feda "Geçen 10 yılda gelen Türk turist sayısı iki katına çıktı. Frankfurt'ta Türk kökenli 700 bin kişi var. Bu noktada turizm açısından daha görülebilir bir yer olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.