Almanya'nın Schnöbeck şehri heyetinin bir hafta süren ziyaretinin ardından, sosyal ve kültürel ilişkilerden sonra ekonomik alanda da işbirliği yapılması için komisyon oluşturuldu.
Sökeli Genç İş Adamları ve heyette yer alan Alman iş adamlarından oluşan altı kişilik komisyon, ''kardeş şehir'' olan iki kent arasında ticari ilişkilerin başlatılması için öncü görev üstlendi. Sökeli iş adamları Kemal Karakaş, Mehmet Çınar ve Derya Semerci, Alman heyetten Mehmet Tevkivof, Brigit Schmidt ve Egbert Tramp'dan oluşan komisyon, Söke Genç İş Adamları Derneği'nde ilk toplantısını yaptı.
Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) Başkanı Efkan Ceylan ve Schnönebeck Belediye Başkanı Hans Jurgen Haase'nin de katıldığı ilk toplantıda, öncelikle ticari ilişkilerin hangi sektörlerde geliştirilebileceğinin araştırılması öngörüldü.
Komisyon Sözcüsü Kemal Karakaş, yaptığı konuşmada, Schnönebeck ile Söke'nin ''Kardeş Şehir'' ilişkilerinin yaklaşık 10 yıldır sürdüğüne dikkati çekerek, ''İki kent arasında güçlü bir sosyal ve kültürel ilişki kuruldu. Bu ilişkilerin ekonomik alanda da gelişip güçlenmesi en büyük temennimiz. Komisyonumuzun bu yönde yapacağı çalışmaları ilçemizdeki diğer ticari kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizle paylaşacağız'' dedi.

-AMBULANS DONANIM FABRİKASI-

Konuk heyette yer alan Belediye Başkanı Hans Jurgen Haase, kentlerinde bulunan ambulans fabrikasının Türkiye'de üretim yapmak arzusunda olduğunu söyleyerek, ''Kısa süreli ziyaretimiz bizim açımızdan çok yararlı geçti. Söke ve Schönebeck arasında ekonomik alanda ilişkilerin gelişip güçleneceğine inanıyorum'' dedi.