Alman Federal Meclisi (Bundestag), Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınması konusunda farklı görüşlere sahip.

Mecliste bugün bu konuda düzenlenen bir oturumda, özellikle muhalefetteki Sol Parti, Filistin devletinin tanınmasını isterken, iktidardaki Hristiyan Birlik partili (CDU/CSU) milletvekilleri, Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına karşı çıktı.

Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonunun CDU'lu başkanı Ruprecht Polenz, Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasının Ortadoğu'daki barış görüşmelerini zorlaştıracağını savunurken, Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, "İsrail çoktandır BM üyesi. Filistin neden olmasın?" şeklinde konuştu.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Partili (SPD) Günter Gloser ve Yeşiller Partili Kerstin Müller de Alman hükümetini, bu konuda çok erken bir karar alarak, diğer AB ülkelerinin bu konuda karar alma imkanını kısıtlamakla eleştirdi.

ABD ve İsrail, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 19 Eylülde BM'ye Filistin devletinin tanınmasına ilişkin dilekçeyi verme planına karşı çıkarken, Almanya Başbakanı Angela Merkel de Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, tek taraflı olarak bir Filistin devleti ilan edilmesine karşı olduğunu söylemişti.