Türkiye"nin bir nevi tanıtım elçisi görevini üstlenmeye çalıştığını belirten Quischotte “Dünyayı gezen biriyim ve çok yer gördüm. Türkiye çok güzel ve çok seviyorum. Türk insanının misafirperverliği, kadına saygısı benim en dikkatimi çeken şeyler oldu” dedi.
5 yıl önce Didim"e yerleşen Alman uyruklu Inka Diegsa Quischotte Türkiye"nin ve Didim"in kültür ve tanıtım elçiliğini yapmaya çalıştığını, ABD, Kanada ve Avrupa"da yayın yapan gazetelerde Türkiye"nin tarihsel, kültürel ve yaşamla ilgili olarak yazılar yazdığını dile getirirken “Bu yıl ki yazılarımda Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul"u da ele aldım. İstanbul dışında gezdiğim yerlerdeki izlenim ve tabii ki de yaşadığım yer Didim"i de anlatmaya çalışıyorum. Türk İnsanının misafirperverliği ve kadına olan saygısı benim en dikkatimi çeken davranışlar oldu” diye konuştu.
Quischotte Didim"de yaşamaktan da mutlu olduğunu söyleyerek, “Burası ayrıca benim kitaplarımı yazmam açısından son derece güzel bir yer, kendimi dingim ve huzurlu hissediyorum. Havası güzel ve bilgilerimiz ve kurgularımı bu güzel ortamda daha iyi anlatıyorum” dedi.
Alman yazar Inka Diegsa Quischotte, şu ana kadar iki kitap yazdığını kaydederek, şunları söyledi: “Bunlardan ilki olan "The Househusbands Club" adlı kitabım Kuzey Afrika ülkelerinde, ABD ve İngiltere"de çok fazla ilgi gördü. Kitabımda Evini terk eden 4 erkeğin maceraları anlattım.Bu kitabım ABD"de okurlar tarafından okunan en fazla kitap olmuş. Bu anlamda bana Okuyuculara göre verilen "Readers Favorite Awar" ödülüne layık görüldüm. Ödülü 2009 Ocak ayında aldığım açıklandı ama 2010 yılı Kasım ayında ABD"nin LasVegas kentinde düzenlenecek törenle ödülümü alacağım. İkinci kitabı olan "Sweeet Revenge" (Tatlı Öç) ise öç almaya kalkan bir kadının başına geçenleri anlattım. Bu kitabımda yeni çıktı.1 tane de Rehberlik kitabı yazdım. Ayrıca tarihi olan ilgim çok fazla ve Türkiye"de bu anlamda tarihi yerler çok ve geziyorum. 500 tane tarihi arşivim var ve 3 te 1 i Türkiye ile ilgili. Bununda nedeni bu güzel ülkeyi çok sevmem” -iha