Akbük"ta yaşayan Alman Galka ailesinin hayallerinde yaşattığı evin, bir firma tarafından yapılan enerji tasarruflu ev Alman televizyonlarının ilgi odağı oldu. sini çekti. Hannelore ve Wolfgang Galka çiftinin projesini hazırladığı evin tamamlanmasının ardından Vox televizyonu ekibi; Galka ailesinin yaşadığı çevreyi tanıtmak amacıyla Didim"e geldi. Akbük"te 1 haftadır çekimler yaparak televizyon ekibinin; Alman ailenin yaşantısını ve koşullarını Almanya"da yayınlayacağı belirtildi.
Alman aile için yapılan ev hakkında bilgiler veren mimar Kemal Yazıcı, Alman Vox televizyonun Almanya sınırları dışına çıkan Alman ailelerinin yaşadıkları yeri ve koşullarını yansıttığını söyledi. Yazıcı, “Galka, ailesinin nasıl bir ev istediğine ilişkin bizimle bir görüşmesi oldu. Biz de yapacağımız evi onlara projesini hazırlayıp sunduk, aile de kabul edince bizde evi inşa ettik. Ardından bu televizyondan böyle bir talep gelince bizde kendilerini 1 hafta boyunca Didim"de ağırladık” dedi.
Enerji tasarrufu sağlayan bu tür evlerin Avrupa"da var olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Bu tip bir evi bizden talep edildiği için yaptık. Bununla ilgili talepler geldiği sürece biz projelerimize devam edeceğiz ama burada esas konu Alman Ailenin Akbük"teki yaşantısı hayat şartlarına uyum ve neden burayı tercihiyle ilgiliydi ve televizyonlar onun için buraya gelip çekimlerde bulundu. Bu çekimler ileri ki günlerde Almanya"da yayınlanacak” ifadelerini kullandı.
3 yıl önce ailesiyle birlikte İzmir"in Bornova ilçesine yerleştiklerini anımsatan Wolfgang Galka, eşiyle birlikte kafalarında tasarladıkları evi yaptırabilmek için firmalarla görüşmeler yaptıklarını hatırlattı. İnternetten yaptıkları araştırma sonucu evi Akbük"te yaptırmaya karar verdiklerini açıklayan Galka, “Mimarımız evimiz yaptı. Enerji tasarrufunun yoğun olduğu evimizle ilgili artı tüm çalışmalar tamamlandı. Biz daha önce de Türkiye"de İzmir"de yaşadık. Buranın yaşam ve hayat şartları bize daha uygun... Bu evi Uzun vadede Akbük"te kalmayı istediğimiz için yaptırdık” diye konuştu.
Türkiye"de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Hannelore Galka ise, şunları söyledi: “İnsanlar birbirleriyle kaynaştıkça ve karıştıkça problemler azalıyor. İlk etapta Alman arkadaşlarımıza da burayı davet edeceğiz. Ondan sonra burada bir kültür oluşacak. Biz Almanya"dayken Türk arkadaşlarımız vardı burada olacağına umuyorum. Burada ortak bir yaşam oluşturacağımıza inanıyorum”