Antalya’ya tatile gitmek isterken tartıştığı erkek arkadaşı tarafından Nazilli’de araçtan indirilen Kanel, parklarda alkol alıp yaşamını sürdürürken devlet korumasına alındı.
Nazilli’de yaklaşık on gündür alkol alarak sokakta ve banklarda yatan kadının acılı hayatı duyanları şaşırttı. Emniyet ekipleri tarafından özel ilgilenilerek Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan alkolik kadının yaşamı dramlarla dolu çıktı. Psikiyatr olduğunu ifade eden kadın hayatının 9 yıl önce yaşadığı trafik kazasından sonra değiştiğini belirtti.
Yaklaşık 10 gün önce Nazilli’nin çıkışında bulunan bir benzin istasyonunda yerde yatan bir bayan ihbarı ile başlayan olayda emniyet ekiplerinin girişimleri ile 57 yaşındaki Zeliha Kanel’e devlet eli uzandı. Yaklaşık 10 gündür Nazilli’nin çeşitli yerlerinde alkol ve kolonya içerek sarhoş olan ve bulduğu ilk yerde yatan Kanel’in çantası da kimliği belirsiz kişilerce çalınmış.
Kimliğini botunun içine saklayarak Nazilli’nin çeşitli yerlerinde zamanının çoğunu uyuyarak geçiren Kanel’e, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Emniyet Müdürü Atıf Şahin’in ilgilenmesi ile sahip çıkıldı. Kaymakam Okur’un talimatı ile Nazilli Devlet Hastanesine bayanın yıkanması, ayıltılması ve yemek yemesi sağlanırken, Emniyet Müdürü Şahin’in girişimi ile ise İsabeyli Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezi tarafından giyecek sağlandı. Nazilli Devlet Hastanesi Psikiyatri uzmanları tarafından muayene edilen Zeliha Kanel’in, alkolik olduğu tespit edilirken şizofreni şüphesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevki yapıldı. Nazilli Devlet Hastanesi ambulansı ile bir polis memuru eşliğine sevki yapılan kadının sağlık durumunun burada yapılacak tedavi sonrası netleşeceği öğrenildi.
GÖZYAŞLARIYLA HAYATINI ANLATTI
Emniyet ekiplerinin, doktorların ve basın mensuplarının sorularına aynı hikayeyi anlatan Zeliha Kanel’in dram dolu hayatı ise dinleyen herkesi duygulandırdı. Kendisinin aslen Manisa doğumlu olduğunu ifade eden Kanel; “2 yaşımda iken ailemle Almanya’ya taşınmışız. Bende Almanya’da düzenimi kurmuş yaşıyordum. Antalya’da tatile geldiğimde eşimle tanışmış ve evlenmiştik. Daha sonra kendisi ile beraber Almanya’ya gittik. Yaklaşık 9 yıl önce talihsiz bir kaza geçirdik. Eşimi ve oğlumu bu kazada kaybettim. Bunun üzüntüsünü yaşarken birde kanser olduğumu öğrenerek kanserle 4-5 yıl mücadele ettim. Kendim psikiyatr uzmanıydım, hastalığımın ardından malulen emekli ettiler. Tüm bunları kaldırmam zor oldu ve alkol almaya başladım. Alkol alınca bünyem zayıf düşüyor ve sıkıntı yaşıyorum. 9-10 gün önce de erkek arkadaşımla İzmir’den Antalya’ya giderken yolda tartıştık. Araban inmemi söyledi ve beni burada bıraktı. O günden beri ne sıcak bir şey yedim nede içtim. Sağ olsun polisler ve sağlık çalışanları bana yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Beni yıkadılar, baktılar, doyurdular. Manisa’da kendimi daha iyi hissedeceğim. Oradaki insanları görmek bana iyi gelir” dedi. 

20120406aw000230_02.jpg