Alman polisini suçlayan Feride Çaçan, “Bu bir namussuzluk cinayeti” dedi.
 
Almanya’da Türk nüfusunun en fazla olduğu kent Berlin’in Wedding semtinden 4 Temmuz’da ajanslara 5 Türk’ün olduğu otomobilin tarandığı, saldırganın kaçtığı haberi düştü. Mehmet Yıldırım, eski eşi Feride Çaçan’ın da içinde bulunduğu otomobili yolda durdurup kurşun yağmuruna tuttu. Feride’yi annesi ve kız kardeşi üstüne kapanarak kurşunlardan korudu. Olayda Feride’nin annesi ile kızkardeşi öldü, ağabeyi ise ağır yaralandı.
 
Metro istasyonunda yakalanan Mehmet Yıldırım, suçunu itiraf etti ama cinayeti neden işlediğini anlatmadı. O katliamdan sağ kurtulan Feride ve acılı baba Halil Çaçan ilk kez STAR’a konuştu. Genç kadın cinayetten Alman polisini sorumlu tuttu.
 
O anları unutmam mümkün değil
 
Zanlı Mehmet Yıldırım’ın kendisini kaçırdığını, onu sevmemesine rağmen ailesi üzülmesin diye duygularını kimseyle paylaşmadığını anlatan Feride Çaçan, “Ailem ona hep sahip çıktı. Büfe açtı. İlgi gösterdi. Buna rağmen geçen yıl Türk komşumun 17 yaşındaki kızını taciz etmiş. Bunu komşumun kapıma polisle gelmesinden sonra öğrendim. Beni küçük düşürdüğü için boşanma davası açtım. 
 
Taciz olayı da olduğu için hakim bizi hemen boşadı” dedi. Boşandıktan sonra barışmak isteyen Yıldırım’ın kendisini sık sık tehdit ettiğini belirten genç kadın, “Hem beni sevmediğim halde kaçırdı hayatımı mahvetti, yetmedi gitti evliyken bir kızı taciz etti, gururumla oynadı, o da yetmedi ayrıldık taciz etti, tehdit etti. Tehditleri polise söyledik fakat yeterli önlem alınmadı. 
 
Amacı ailemi toplu halde yakalayıp öldürmek, sonra da namusumu temizledim demekmiş. Kızı taciz ettiği için boşandığımız unutulacaktı. Olay günü ne olduğunu anlamadım. Silah sesleri duydum, gelip taramaya başladı. Küçücük araba, kaçacak yer yok. Ama korunmaya çalıştık. Hepimizin öldüğünü düşünüp ateşi kesti. Ailemi gözlerimin önünde parçaladı” diye konuştu.
 
Baba Halil Çaçan ise kaybettiği eşi ve kızının ardından gözyaşı döküyor. Acılı baba, “Bu cani, bu katil bizim ailemize gelinceye kadar yuvamız çok güzeldi. Kızım Feride içine kapanık bir insan. Kaçırdığı halde kızımı istemeye geldiler ve biz de verdik. Düğün yaptık, ev aldık, döşedik. Kızım bize baştan bu adamı sevmediğini söylemedi. Boşanınca gururuna yediremedi. Karşımıza çıkıp taciz etmeye başladı. 
 
Kaç kez polise şikayet ettim. Bir seferinde evin önünde polis, onun belinde bıçak buldu ama yine de serbest bıraktı. Alman polisi, Türkler arasında böyle olaylar çok oluyor diye tehditlere aldırmadı, koruma vermedi. İhmal büyük” ifadelerini kullandı.
 
stargazete