Cihazı üreten firmanın sahibi İsmet Koyun, şirketi 1986 yılında öğrenciyken bilgisayar alım ve satımı yapmak amacıyla kurduğunu, daha sonra server sistemlerine ağırlık verdiklerini söyledi.

17 yıldan bu yana bilgisayar sistemlerindeki güvenlik işleriyle uğraştıklarını kaydeden Koyun, internetin yaygınlaşmasıyla, internet güvenlik sistemlerine yöneldiklerini dile getirdi.

Almanya’daki bankalarda kullanılan TAN-Generator cihazının patentinin kendilerinde olduğunu ifade eden Koyun, "18 yıl önce Alman bankacılık sisteminde böyle bir boşluğu görerek, güvenlik sistemini kuvvetlendirebilecek çalışmalar yapmaya başladık. Bu sistemin patenti bizde. Zamanı gelince de Alman bankalarıyla çalışmalara başladık" diye konuştu.

Almanya’da TAN-Generator cihazını üreten 3 şirketin olduğunu anlatan Koyun, bankalarda kullanılan cihazların yüzde 70’inin kendi firmalarının üretimi olduğunu bildirdi.

Hedef 2 yılda 100 milyon Avro ciro

Koyun, cihazın şirket bünyesindeki 5 mühendisin ortak ürünü olduğunu belirterek, toplamda 300 kişilik bir kadroya sahip olduklarını, Çin’deki üretim yapan elemanlar da dahil edildiğinde bu rakamın 2 bine yaklaştığını belirtti.

Amerikan devi Microsoft şirketiyle ortak çalışmalar da yaptıklarını kaydeden Koyun, kendi ürettikleri yazılımları Amerika’da pazarlayabilmek için Las Vegas’ta bir şirket kurulduğunu, ağırlıklı olarak New York ve San Francisco şehirlerinde hizmet vermek istediklerini söyledi.

Şirketin değerinin 250 milyon avrodan fazla, yıllık cirolarının da 50 milyon avro civarında olduğunu dile getiren Koyun, "2 yıl içerisinde ciromuzu 100 milyon avroya ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz KOBİL şirketi olarak sistem ve internet güvenliği alanında dünyada 3’üncü sıradayız" dedi.

Bir Türk olarak Almanya’da gösterdiği başarının Türk gençlere örnek olmasını istediğini anlatan Koyun, şunları söyledi: "Ben Almanların iş disiplinini ve Türklerin sıcaklığıyla cana yakınlığını alarak bir sentez yaptım. Bu sentezle başarılı olduğuma inanıyorum.

Gençlerimiz bir hedef konulduğunda, hedeflerin ilerisine bile gidilebileceğini bilsinler. Bir Türk’ün Almanya’daki başarısı, hepimizin başarısıdır." Bu arada söz konusu sistemle online havale yapmak isteyen kişiler banka kartlarını, küçük bir hesap makinesi boyutundaki cihazın içine yerleştirdikten sonra, tek kullanımlık şifreyle online havalelerini gerçekleştirebiliyor.