Sinemasal Buluşma“. Projesi kapsamında 26 Kasım"da Beyoğlu Sinemasında başlayacak Alman Filmleri Haftası , açılışı Thomas Arslan"ın 2010 yılı yapımı olan “GÖLGEDE- Im Schatten”le yaparken programın devamında Sinan Akkuş"un komedi filmi “EVET- Ich Will!” ile devam edecek. Böylece Türk sinemaseverleri Almanya sinemasında giderek daha önemli yer tutmaya başlayan Türk asıllı sinemacı kuşağının iki yeni ismi ile tanışmış olacak.

Açılış filmi Türk kökenli Alman yönetmen Thomas Arslan"ın imzasını taşıyan „Gölgede“. “Gölgede” kara film, gerilim ve gangster filmlerinin mükemmel bir karışımı. Dünya prömiyeri bu yılki Berlin Film Festivali"nin Forum bölümünde yapılan ve yapım tasarımı ile festivalde ödüle layık görülen „Gölgede“, sinemasal buluşmanın da açılış filmi. Tüm dikkatini bir suçun işlenmesinin koreografisine yoğunlaştıran filmin başrolünde Mišel Maticevic, neredeyse hiç konuşmamasına rağmen beyazperdeye hakimiyetiyle gerilimin sürekli artmasını sağlıyor. Fazla gösterişe tenezzül etmeyen, yoğun atmosferli “Gölgede”, Michael Mann"in “Heat” veya “Collateral” gibi önemli yapıtlarını da andırıyor.

“Evet, ich will”, Erzincan doğumlu yönetmen Sinan Akkuş"un ilk uzun metrajlı çalışması. „Evet, ich will“, bir grup Alman, Türk ve Kürt aşığın, birlikte olabilmek için, önyargılar, kültürel baskılar ve gelenekler ile mücadelesini anlatıyor. Komedide, bir Türk kızıyla evlenmek isteyen bir Alman erkeğinin hikayesinin yanısıra, Sünni bir Kürt genciyle, Alevi bir Türk"ün aşkı ve Alman bir delikanlıya aşık olan bir Türk erkeğinin başından geçenler de filmi oluşturan örgüler. Almanya"da göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı her büyük şehirde rastlanabilecek türden bu hikayelerin birbirine örülmesinde, mizah çoğunlukla ön planda. Bu hareketli kültür alışverişi yansıması, 2008 yılında Almanya"nın saygın film festivallerinden Lünen"de seyirci ödülü alırken, ertesi yıl San Francisco"daki „Berlin & Beyond“ adlı festivalde de, seyirciler tarafından en beğenilen film ödülüne layık görüldü.