Çimento devi HeidelbergCement"in sahibi Adolf Merckle, düştüğü borç batağından kurtulamayınca intihar etti

Dünyanın en zengin insanları listesinde 94"üncü olan (74), yaşadığı Blaubeuren kenti yakınlarında kendini bir trenin altına atarak intihar etti. Forbes dergisinin dünyanın en zenginleri listesinde 94"üncü sırada yer verdiği iş adamı, ekonomik kriz yüzünden uzun zamandır sıkıntı içindeydi. Yetkililer, intiharın Merckle"nin Pazartesi günü evine dönmemesinin ardından ailesinin polise haber vermesi üzerine ortaya çıktığını kaydetti. Alman Die Welt gazetesinin haberine göre büyük bir kısmı aileden kalan 9.2 milyar dolar servete sahip olan Merckle, 40 bankayla yatırım şirketi VEM Vermoegensverwaltung GmbH için 400 milyon euro tutarında acil kredi almak üzere pazarlıklarını sürdürüyordu.

Aralarında ilaç firması Ratiopharm ile Türkiye"de de yatırımları bulunan dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden HeidelbergCement"in de yeraldığı birçok firmanın sahibi olan Merckle, geçen yılın sonunda Volkswagen hisselerini düşecek diye açığa satmış, hisse fiyatları yükselince 1 milyar dolara yakın zarar etmişti.

VW"den büyük zarar etti

Volkswagen yüzünden uğradığı zarar ve çimento şirketinin düşen hisselerinden dolayı giderek derinleşen bir borç batağı içindeydi. Ailesinin yaptığı açıklamada Merckle"ın intihar ettiğini doğrulayarak “Adolf Merckle ömrü boyunca ailesi ve firmaları için yaşadı ve çalıştı. Finans krizi firmalarının ekonomik durumunu olumsuz etkiledi. Gelişmeler karşısında çaresiz kalması ümidini tüketince yaşamına son verme yolunu seçti” denildi.

İntihar haberinin duyulmasından sonra HeidelbergCement şirketinin hisse senedi değerinde yüzde 11"lik düşüş yaşandı. Dört çocuğu olan Merckle"nin ayrıca birçok arazi araçları, yazılım ve tekstil firmasında da hisseleri bulunuyordu.

MİLLİYET