Didim'e bir yıl önce yerleşen Alman Rolf Beckers (58) ile Bea Beckers (50), Söke'de yaptırdıkları yeni taş evlerinde kullanmak üzere büyük boyutlarda bir mangal yapılması siparişi verdi.
Didim'deki metal ustaları Kadir Güntürkün ve Abdullah Şahin, çiftin siparişi üzerine bir ay çalışarak 2 metre yüksekliğinde, 180 santimetre yarıçapında ve 260 kilogram ağırlığındaki büyük bir mangal yaptı.
Ustalardan Kadir Güntürkün, ilgi uyandıran ''dev mangalın'' tüm parçalarının kendi imalatları olduğunu, sadece termometrenin hazır alındığını söyledi.
Üç parçadan oluşan mangalda ateş yanarken orta bölümde ızgara yapılabileceğini, diğer bölüme ise tencerelerin konulabileceğini anlatan Güntürkün, ''Çok amaçlı dev mangalda yemek pişirme, ızgara ve güveç gibi istenilen her şey yapılabilir'' dedi.
Mangalda kullandıkları malzemelerin 6 milimlik saclardan oluştuğunu, ızgaraların ise paslanmaz krom demirden yapıldığını belirten Güntürkün, ''Sadece iki termometre hazır alındı. Geri kalan malzemelerin tamamı el yapımı'' diye konuştu.
Güntürkün, çizim yaptıktan sonra yaptıkları mangalı, temizleyip boyayarak Alman çifte teslim edeceklerini söyledi.

-''Teksas'ta gördük''-

Mangalın siparişini veren Alman Rolf Beckers de gazetecilere, bu büyüklükteki bir mangalı daha önce eşi Bea Beckers ile ABD'nin Teksas eyaletinde gördüklerini, fotoğrafını çekerek benzerini yaptırmayı istediklerini söyledi.
Mangalın fotoğrafını metal ustası Kadir Güntürkün ve Abdullah Şahin'e gösterip aynısından yapıp yapamayacaklarını sorduklarını anlatan Beckers, ''Metal ustaları üzerinde çalışıp aynı mangalı bir aylık süre içerisinde tamamladı. Dev mangalı Söke'nin Tuzburgazı köyündeki yeni taş evimizde kullanacağız'' dedi.