VAN'da partisinin yürüttüğü seçim kampanyalarına destek amacıyla 22'nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Van'a geldi. Milletvekili Bülent Arınç, AKP seçim bürosunda yaptığı açıklamada hükümetin muhalefete karşı çetelere, mafyalara karşı da Türkiye'yi sömüren güçlere karşı mücadele ettiğini söyledi. Arınç, “Emekli orgenerallerin ses kayıtları var. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki, Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar” dedi.
Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte seçim otobüsü ile seçim bürosuna geldi. Arınç, burada yaklaşık 1000 kişi tarafından karşılandı Seçim bürosunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşması ardından partililere seslenen Manisa Milletvekili Bülent Arınç yaptığı konuşmada, halkı aldatmayan, hiç yalan söylemeyen, halka her zaman birlikte olan bir hükümetin, bir başbakanı olduğunu söyledi. Hükümetin, Türkiye'de muhalefete, çetelere, mafyalara karşı da, Türkiye"yi sömüren güçlere karşı da mücadele ettiğini belirten Arınç şöyle konuştu:
“Bugün bir davanın yeni bir iddianamesi hazırlandı ve açıklandı. Neler var neler. Konuşuldukça bu ülkede neler varmış, kimler ne yapmış, kimler kimlerle işbirliği yapmış Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kimler dinamitlemiş siyasi suikastların arkasında ne varmış. Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış ve AKP iktidarı bütün bunlara karşı nasıl dimdik ayakta kalmış bunu görüyoruz. Emekli orgenerallerin ses kayıtları var. Aman Allah"ım neler konuşmuş, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile işbirliği yapmaktan çekinmemişler. Bu çok yanlış bir şey, ama bunlara karşı eğer Türkiye"de AKP iktidarı olmasaydı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan bunlarla mücadele etme noktasında yasanın önüne yargının önüne alıp bunları getiren kolluk kuvvetleriyle güçlü bir iktidarımız var. Bu dönemde bunlar ortaya çıkıyor ve biz bu dönemde Türkiye"nin hangi badirelerden geçtiğini görüyoruz. Olay yargıya intikal etti. Yargı en adaletli kararını verir, ama duyduklarımız okuduklarımız bile bizim aklımızı başımıza getirmek için yeterli olsa gerek. Bu iktidarın güçlenerek devam etmesi gerekir.”
Bugüne kadar bir çok engelle karşılaştıklarını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir muhtıra ile karşılaştıklarını anlatan Arınç, şöyle devam etti:
“27 Nisan'da ilk turu yaptığımızın akşamında gece yarısı internet sitesine bildiri mi, muhtıra mı artık yazana sormak lazım 2-3 kelimelik bir şey koydular. Meclisi tehdit ettiler. Anayasa mahkemesini tehdit ettiler. Herkes titremeye başladı. Bunun anlamanı, çünkü Türkiye'de yakın siyasi tarihi yaşayanlar bilirler. Türkiye darbeleri, muhtıraları görmüştür. Ondan sonrada böyle canı istediği zaman sesini yükseltenleri görmüştür. Cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyorsunuz. Daha birinci turun akşamında gece yarısına 10-15 dakika varken bir muhtıra ya da bildiri konulmasını acaba AKP iktidarı nasıl karşılayacaktı. Korkacak mıydı, vazgeçecek miydi yoksa halkın ona güvendiği gibi o da halkının milletenin hukukunu muhafaza mı edecekti. Ertesi gün buna karşı cevabımızı tüm dünya duydu. Ben hükümetim, ben millet iradesine dayanıyorum. Bu iradeye karşı çıkan hiçbir sivil asker bürokrasiyi tanımam. işte bu onurlu ve dik duruş milletten yana tavır alış bize yüzde 47 oyu getirdi. Çünkü o güne kadar pek çok siyasetçiyle çalıştık, pek çoğunu tanıma fırsatımız oldu. "Höt" dendiği zaman korkup, kaçanları biliriz. Aman dendiği zaman elindeki kağıdı titreyerek okuyanları, ben ettim sen etme diyenleri biliriz. Birilerine yaslanmak ihtiyacı dunaları biliriz. Biz sadece milletimize yaslandık, güvendik ve hamdolsun onunla birlikete yüze 47"lik bir zafere yürüdük. Ardından referandum da halkımız anayasa değişikliğine onay verdi.”

MİLLİYET