"İslam dünyasının Tarkan"ı olarak kabul edilen Azeri asıllı Sami Yusuf, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla İstanbullu hayranlarına coşkulu bir gece yaşattı

GEÇTİĞİMİZ yıl Feshane"deki ücretsiz halk konserinde 50 bin kişiye hitap eden Sami Yusuf, Açıkhava"da şarkılarını 2 bin 500 kişiye söyledi. Buna rağmen moralini bozmayan sanatçı, Ramazan gününde söylediği ilahilerle hayranlarına huzur dolu bir konser yaşattı.

GECEDEN NOTLAR:

* Sami Yusuf seyircilerin konserine iftar saatinden sonra rahatlıkla gelebilmeleri için 22.30"da sahne aldı. Konser alanı tam bir renk cümbüşüydü. Sarı, kırmızı, turkuaz mavisi, yeşil türbanlar rengarenk bir görüntü oluşturdu.

* Kafasında Sami Yusuf bantlarıyla gezen çocukların yanı sıra, pankart açan genç kızlar da dikkat çekti. Etrafta ise yoğun bir misk kokusu hakimdi, bazı seyirciler de tesbihleriyle gelmişti. Sanatçıyı özellikle genç kızlar kameralı cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile videoya kaydetti.

* Çocukların bile ezbere bildiği ilahilerde ses en çok "La ilahe illallah, Muhammeden Resullallah" kısımlarında yükseldi. Sami Yusuf konser boyunca hiç dans etmedi, sadece alkış yaparak kafasını salladı. Açıkhava"da da diğer konserlerin aksine dans eden tek bir kişi yoktu. Seyircilerin yaptığı en aşırı hareket omuz sallamak oldu.

“Helal olsun sana”

* Sanatçı konserde bir şarkısını da teröristlerce öldürülen Müslüman çocukların anısına okudu. Şarkının sonunda çok duygulanan Yusuf, gözyaşlarına hakim olamadı. Yusuf"un galeyana gelen bir kadın hayranı "Helal olsun sana" diye bağırdı.

* Pop konserlerinin aksine kimse sigara içmek için büfelerin yanına gitmedi, herkes yerinde oturarak kimi zaman sakince, kimi zaman coşkulu bir şekilde konseri dinledi. Sami Yusuf"un en çok istek alan şarkısı ise "Ya Mustafa" oldu. İngilizce ve Arapça karışık bu ilahiyi Yusuf, istek üzerine 2 kez söyledi, seyirciler ayakta alkışladı.

“Allah Sezen"i korusun”

* Konserin en ilgi çeken bölümlerinden biri ise Sezen Aksu"nun Türkçe sözlerini yazdığı “Without You” (Giz) oldu. Yusuf bu şarkıyı ezberlemek için tam bir haftasını harcamış. Ünlü sanatçı şarkıyı sunarken “Bu yeni bir şarkım. Biliyor musunuz bilmiyorum, Sezen Aksu bana hediye etti. Allah onu korusun, çok güzel bir insan. Bu şarkıyı çok hızlı öğrendim ve ilk defa seslendiriyorum, çok heyecanlıyım. Beni mazur görün” dedi ve şarkının ilk kısmını Türkçe devamını İngilizce okuyarak büyük tezahürat topladı.

ERBAKAN GİBİ VERSACE GİYDİ

Sami Yusuf sahneye 7 bin dolar (10 bin TL) değerinde Versace marka siyah takım elbiseyle çıktı. Refah Partisi eski lideri Necmettin Erbakan da Versace kıyafet tercih ediyor. - vatan