Arınç, Deniz Feneri Derneği"ne Üstün Hizmet Ödülü verdiklerini söyleyerek, “Güzel çalışmalar yapıyorlardı, eğer yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin” dedi

MECLİS ESKİ BAŞKANI ARINÇ"TAN DENİZ FENERİ TEPKİSİ

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Deniz Feneri Derneği"ne Meclis"in eski eşyalarını verdiklerini, Meclis tarafından ayrıca ödül verildiğini hatırlatarak, “Almanya"da aynı adı taşıyan dernek yöneticileri eğer yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin” dedi. Arınç, VATAN"a yaptığı açıklamada, kendi başkanlığı döneminde Deniz Feneri Derneği"ne Meclis"teki tabak, bardak, çatal, bıçak gibi malzemelerin verildiğini söyledi. Bülent Arınç, derneğe TBMM Üstün Hizmet Ödülü verdiklerini, bu derneğin yetkililerinden aldığı bilgiye göre Almanya"daki derneğin isimlerini kullandıklarını, ancak ilgilerinin olmadığının kendisine söylendiğini belirtti. Arınç, şunları kaydetti: “Deniz Feneri Derneği çok güzel çalışmalar yapıyordu. O yüzden ödüllendirmeyi uygun bulduk. Faaliyetlerinin bir bölümünden de haberdardım. TBMM"nin lokantası yenilenince eskileri bunlara verdik. Almanya"da aynı adı taşıyan dernek yöneticileri eğer yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin.”

"CHP"li Ersin"e de anlattım..."

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, bir soru önergesi vererek Meclis"in eşyalarının neden Deniz Feneri Derneği"ne verildiğini sordu. Arınç, Ersin"den soru önergesini çekmesini istediğini ve kendisiyle görüştüğünü belirterek şöyle konuştu: “TBMM lojmanlarından çıkan malzemelerin bir kısmını okullara, kamu kuruluşlarına verdik. TBMM lokantasının malzemeleri yenilenince bunları da hayır kurumlarına vermek istedik. Alevi kökenli milletvekili Ali Rıza Gülçiçek"e de bunların bir bölümünü Cemevlerine de vermek istediğimizi söyledim.

3 Cemevine kendi araçlarımızla yardımlar götürüldü. Ahmet Ersin"e bu durumu anlattım ve yardım yapılan kuruluşların listesini açıklamamızın kırgınlıklara yol açacağını söyledim. Anlayışla karşıladı.”