Gençlerin gürültüsüne uyanan bir vatandaşın bağırması üzerine büstü bırakarak kaçan gençlerden 4’üne Kabahatlar Kanunu gereğince 75’er lira para cezası kesilirken, büstü yerinden söktüğü öne sürülen 19 yaşındaki O.B. hakkında işlem yapıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay, dün gece 02.00 sıralarında meydan geldi. Mehmet Mediha Tetikoğlu İlköğretim Okulu’nun bahçesine gelen O.B. (19), U.H (18), A.T. (19), İ.A. (19) ve M.C. (18) bir süre alkol aldıktan sonra okulun giriş kapısının yanında bulunan Atatürk büstünü yerinden sökmek istedi. Büstü kaidesinden ayırarak kucağına alan O.B., okulu karşıdan gören bir apartmandan gelen bağırma sesinden korkarak tunçtan yapılan Atatürk büstünü 10 metre ileride bıraktı ve arkadaşları ile birlikte kaçtı. 
 
Çevrede oturanların ihbarı üzerine okul bahçesine gelen polis ekipleri, kaçmaya çalışan 5 kişiyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de Atatürk büstü üzerinde de parmak izi çalışması yaptı. 
 
75 LİRAYA SERBEST KALDILAR 
Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen ve sarhoş oldukları belirlenen 5 kişinin Atatürk büstünü neden söktükleri ise anlaşılamadı. İfadelerinde büstü sadece yerinden çıkardıklarını belirten gençler çalma niyetlerinin olmadığını öne sürdü. Alkol muayenesinde 1.00 ile 1.80 promil alkollü çıkan gençlerden U.H., A.T., İ.A. ve M.C. savcının talimatı ile çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle 75’er liralık adli para cezasının ardından sabaha karşı serbest bırakıldı. 
 
Atatürk büstünü kaidesinden sökerek almak isteyen ve 1.40 promil alkollü olduğu belirlenen O.B. ise bugün öğle saatlerinde Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi. Kaçma ihtimali üzerine elleri arkadan kelepçeli olarak adliyeye getirilen O.B., ifadesinin ardından Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. (DHA)