Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda görevli, evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Mustafa İnce, iki üniversiteden mezun olduktan sonra tarıma olan ilgisinden dolayı okuduğu Ziraat Fakültesi'ni birincilikle bitirdi.

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bitkisi Bölümü'nü birincilikle bitiren Mustafa İnce, bu bölümü organik ürünler yetiştirmek için seçtiğini söyledi.

Tarla Bitkileri Bölümü'nü ve fakülteyi dönem birincisi olarak tamamladığını kaydeden İnce, şunları söyledi:

"1978 Kayseri doğumluyum ve 19 yıllık devlet memuruyum. Bu üçüncü üniversitem. Daha önce iktisat ve tarım bölümlerinden mezun olmuştum. Bitkileri, doğayı ve hayvanları sevdiğim için bu bölümü seçtim. Bir daha okuyacak olsam yine ziraat okurum. 4 yıl önce enerji sistemleri bölümünü kazanmıştım ama burayı tercih ettim. Bundan sonra buradan edindiğim bilgileri günlük hayatta kullanacağım. Şu anda yaptığım görevim de ziraatle iç içe. Okulda öğrendiğim bilgileri, mesleki yaşantımda da kullanıyorduk ama bundan sonra daha sık kullanacağız. Doğayı, çiçekleri, böcekleri sevmeyen, insanları da sevmez. Bu bölümü, doğayı, hayvanları ve ziraati sevdiğim için seçtim."

Çalışma hayatı, evlilik ve okul hayatını birlikte yürütmenin çok zor olduğunu ancak ailesinin ve arkadaşlarının yardımlarıyla bunu başardığını ifade eden İnce, "İki çocuğum var ve onlarla da ilgilenmem gerekiyordu. Çocukları gece uyuttuktan sonra ise ders çalışıyordum. Ben okudum ama ailem ve arkadaşlarım fedakarlık yaptı. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İnce, ilköğretim 5'inci sınıfa devam eden kızı Sevim ve 1'inci sınıf öğrencisi Enes'le birlikte okumaya devam edeceğini, onların iyi birer insan olarak yetişmesi için çaba göstereceğini de sözlerine ekledi.