Aydın Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü yetkilileri; Ramazan ayı başından beri il genelinde bulunan başta et, et ürünleri, şekerleme, lokum, baklava, unlu mamuller, ekmek, Ramazan pidesi, çikolata, şuruplu tatlı ve hurma gibi halkın yoğun talep ettiği gıda satıcılarına yönelik denetimlerine ağırlık verdi. Aydın'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde gıda denetimlerinin son derece hassasiyetle ve taviz verilmeden sürdürüldüğünü belirten Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Talip Çetinkaya, Aydınlıların alış veriş yaparken içlerinin rahat olmasını istedi.
Vatandaşların da gıda konusunda sorgulayıcı ve araştırmacı olması gerektiğinin belirten Talip Çetinkaya, günün her saatinde telefonla gelecek olan ihbarları değerlendirdiklerini söyledi. Çetinkaya, yetişen ürün çeşidi bakımından Aydın'ın gıda üretimi konusunda iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. Bu durumun Aydın ilinin kapasitesini, kalitesini ve gıda üretiminde bulunduğu yeri gösterdiğini belirten Çatinkaya, "Aydın, gıda konusunda Türkiye geneline göre gerçekten çok iyi bir durumdadır. Özellikle ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan fırınlarda ekmeklerin üretildi gece saatlerinde belediye zabıta ekipleri ile işbirliği içerisinde yoğun bir denetim programı gerçekleştirilmektedir. Denetimlerde işyerlerinin gene teknik ve hijyenik koşulları, personel hijyeni, eğitimi ve üretilen ekmeklerin gramaj ve kalitelerine dair hususlara dikkat edilmektedir. Denetimlerde uygun olmayan personel hijyeni, işçi potör muayenelerinin yaptırılmamış olması, kirli adet ekipman kullanımı, işyerinin kirli olması, uygun hammadde kullanılmaması, halk sağlığının olumsuz yönde etkileyecek şekilde üretim yada tağşiş ve hile gibi hususların tespiti halinde 5179 sayılı Gıda Kanuna göre yasal mevzuat doğrultusunda süre tanınmakta yada uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanmaktadır. Ayrıca bilinçli ve hijyenik gıda tüketimi konusunda eğitici çalışmalar yapılmaktadır” dedi.
Artık gıda konusunda da diğer konularda olduğu gibi sorgulayan bir toplum olmamız gerektiğine kaydeden Talip Çetinkaya, vatandaşlardan gıda ürünleri ve üretimi konularındaki şikayetlerini iletmelerini beklediklerini duyurdu. Ramazan Bayramı öncesi yaptıkları denetimlerde işyerlerinin durularının iç rahatlatıcı olduğunu belirten Çetinkaya, Aydınlıların iç rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini sözlerine ekledi.