Karpuzlu ilçesi'nde bulunan 2 bin 700 yıllık Alinda Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkması yolunda Belediye Başkanı Hayrettin Anmak'ın girişimleri sonucu başlayan kazı çalışmalarında yüzey araştırmasının sonuna yaklaşıldı. İki sezondur devam eden çalışma sonunda Belediye Başkanı Hayrettin Anmak kazı ekibiyle birlikte ilçe halkının karşısına geçip, hem halkı bilgilendirdiler, hem de halkın sorularını cevapladılar.
Avusturya Bilimler Akademisi'nden Arkeolog Dr. Peter Ruggendorfer ile birlikte “Alinda Yüzey Araştırmaları” konulu konferans Karpuzlu Belediyesi Atilla Koç Parkı"nda düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Belediye Başkanı Hayrettin Anmak “Bu yıl yüzey araştırmalarında ikinci yıl. Önümüzdeki yıl bu çalışmalar yine devam edecek ve bu çalışmaların neticesinde Alinda Antik kentimizde başlaması planlanan kazı ve restorasyon çalışması ile Antik kentimiz tüm dünyaya tanıtma imkanına sahip olacağız. Aynı zamanda da bir tarım kendi olan beldemiz bir turizm beldesi olacaktır” dedi.
Daha sonra konuşan Avusturya Bilimler Akademisinden Dr. Peter Ruggendorfer, Alinda Antik Kenti"ne ait kendi araştırmaları ve değişik kaynaklardan edindikleri bulgu ve bilgilerden oluşan slayt gösterimi sundu. Alinda Antik Kentin çok büyük bir yerleşim birimi olduğunu, öncelikle bu yerleşim biriminde her parçayı yerli yerine koymak gerektiğini kaydeden Dr. Peter Ruggendorfer, “Bunun için de iyi bir plan ve proje çalışması yapılması gerekiyor. Yüzey çalışmaları için 3 yıllık bir süre planladık. Ve 2. yıl geride kaldı. Önümüzdeki yıl süresi içerisinde çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz. Alinda Antik Kenti"nin gün yüzüne çıkartılması, bilim tarihine kazandırılmasının çok önemli. Oldukça zengin bir tarihi ve kültürel yapıya sahip Alinda"da değişik dönemlerde değişik medeniyetlerin izlerine rastlamanın mümkün” dedi.
Duyarlılığından dolayı Belediye Başkanı Hayrettin Anmak"ı teşekkür eden Dr. Peter Ruggendorfer, halkın konferansa olan ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini de belirterek Karpuzlu halkına tebrik etti.