Alinda Antik kenti merkezinde Alinda’nın yaşadığı kent meydanında verilen Mehteran konseri izleyenleri büyüledi.
Dünyanın en önemli kültür mirasları arasında yer almasına rağmen, yeterince tanınmayan Alinda Antik Kenti’ni tanıtmak ve ilçede tarımla birlikte turizmi geliştirmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Festival Kortej yürüyüşü ile başladı. Sabah saatlerinde karpuzlu belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Kaymakam Mehmet Öztürk, daire müdürleri ve protokol üyeleri ile birlikte Mehteran Takımının marşları eşliğinde şehir merkezinden antik kente kadar yürüdüler.
Doğa ile tarihin iç içe olduğu Alinda Antik Kenti’nde gerçekleştirilen festivalde birçok kişi ilk defa geldikleri Alinda’nın yaşadığı Antik Kente hayran kaldı. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan festivalde, yöredeki okulların öğrencileri tarafından sunulan halk oyunları gösterile ilgiyle izlendi. Ayrıca 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de Alinda Antik Kenti Festival alanında verildi.
Karpuzlu Belediye başkanı Hilmi Dönmez ile Kaymakam Mehmet Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Sanatkarlar Kedi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Saraç, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olan Alinda Antik kenti’nin yaklaşık 3 bin 500 yıllık geçmişini tanıtmak ilçede tarım ile birlikte turizmi geliştirmek amacıyla bu festivali düzenlediklerini söyledi. Karpuzlu’nun gelişip kalkınması için tarımın yanında turizme de ağırlık verilmesi gerektiğini bunun için de tanıtımın şart olduğunu kaydeden Başkan Dönmez, bu yıl ilkini düzenledikleri bu festivali bundan sonra geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Karpuzlu’nun sahip olduğu zenginlikleri değerlendirmesi halinde ilçede kalkınmanın daha hızlı olacağını vurgulayan Kaymakam Mehmet Öztürk, Milas yolu çalışmalarının devam ettiğini bu yolun tamamlanması ve Alinda antik kentinin tanıtılması ile ilçenin kaderinin değişeceğine inandığını söyledi.
Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda tanıtımın önemine değinerek böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan Karpuzlu Belediye başkanı Hilmi Dönmez’e teşekkür ettiler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...

 

20120520aw000245_01.jpg20120520aw000245_04.jpg20120520aw000245_05.jpg20120520aw000245_07.jpg20120520aw000245_08.jpg