2015 yılında yapımına başlanan ve 27 Haziran 2017 tarihinde teslim edilmesi planlanmış olan evlerde Alim09 İnşaat’ın sahibi Baki Durmuş'un tutukluluğu nedeniyle inşaat terk edilmiş, burada 100’e yakın hak sahibi ve aileleri mağdur olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevine giren Alim09 İnşaat’ın sahibi Baki Durmuş’un tutukluluğu devam etmekte olup, bu sebepten Aydın’da birçok inşaata başlanılamamış, birçok inşaatta yarım kalmış ve büyük mağduriyetler oluştu.

Mağdur durumdaki mal sahipleri tekrar bir araya gelerek yardım taleplerini yinelediler. Aydın Gıda Çarşı arkasında bulunan evlerin yapımı henüz tamamlanamadı.

Mağdur aileler tarafından yapılan açıklama şöyle;

''1.Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evlerinde de parasını yatıran tapularını alan biz hak sahiplerine sözleşmede belirtilen 14 ay içerisinde teslim edilmesi planlanan bu evler için sözleşme bitim süresi 27 Haziran 2017 tarihi yaklaşmakta olup; inşaatla ilgili herhangi bir adım atılmaması ve konuyla ilgili bir çözüm üretilememesi buradaki hak sahiplerini inşaatların bitirilmesi konusunda ümitsizliğe sürüklemektedir.

Alim09 İnşaat’ın sahibi Baki Durmuş'un tutukluluğu nedeniyle evlerimizde malzemelere icra gelmiş, bloklardaki tüm kablolar kesilmiş, balkon demir korkulukları sökülmüş olup; her geçen gün 1.Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evlerinde zararımız daha da büyümektedir. Bir umutla 27 Haziran 2017 tarihine kadar evlerin bitirilmesini bekleyen ve evlerine kavuşma hayali olan bizler bu arada evlerinin bitirilmemesi nedeniyle maddi ve manevi zararlar yaşamaktadır. Ev sahibi olma hayaliyle girdiğimiz bu projede bir yandan kira ödemeye devam etmekte bir yandan da kredi kullanan kişiler bitmeyen konutlarının kredilerini ödemeye devam etmektedirler.

Bu projedeki sorumluların bizlere el uzatarak inşaatlarımızın bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. 27 Hazirana kadar bu mağduriyetimizi gidermek adına bir adım atılmazsa hukuki yollara başvuracağımızı buradan bildiriyoruz''

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR