Okullar arası pil toplama kampanyası sonucunda Hasköy İlköğretim Okulu öğrencisi M. Korcan Kantav topladığı 18 bin 500 adet pille rekora imza attı. 2. ve 3.’nün 8 bin 190 oil topladığı yarışmada rakiplerinin 2 katından fazla pil toplayan Kantav, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından tebrik edildi.

1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiği hatırlatan Başkan Alıcık, Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftayı, Çevre Koruma Haftası olarak kutlandığını da belirtti. Başkan Alıcık konuşmasında; “Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerekir. Nazilli Belediyesinin atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılmasını önlemek amacıyla yürüttüğü “Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi.”

“EKOLOJİK DENGEYİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İlköğretim çağındaki öğrencilerden başlayarak aileler ve toplumun tüm kesimlerinin atık pillerin zararları ve çevrenin kurtarılması konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük oranda katılım sağlandı diyen Başkan Alıcık; “Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır. Çevreye zarar verende çevreyi koruyan ve geliştirende insandır. O halde yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemlerle, çevremizi koruyabilir, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Çevre kirlenmesinin büyük boyutlara ulaşması, doğal kaynaklarımızın hızla tükenmesi bizleri alışverişten başlayarak tüketimin her aşamasında ve tüketim sonrası oluşan atıkların kaldırılması ve yeniden kullanılmasında bilinçli hareket etmeye zorlamaktadır. İçerdiği kimyasallar nedeniyle insan sağlığını ve ekolojik dengeyi tehdit eden atık pillerin zararlarından korunmak için bu maddelerin diğer atık türlerinden ayrı toplanarak bertaraf edilmesi gerekiyor. Atık piller doğaya kontrolsüz bırakıldığı takdirde insan ve çevre sağlığı üzerinde kalıcı hasara yol açabiliyor. Yeraltı sularına teması durumunda daha büyük çevresel zararlara sebep oluyor. Herkes sağlıklı, dengeli doğal bir çevrede yaşamak hakkına sahiptir. Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Böylelikle bizler gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir dünya bırakmış oluruz” dedi.

HEM ÖĞRENCİLER HEM DE OKULLAR ÖDÜL ALDI

Fatih İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nejla Angün başkanlığında oluşturulan 5 kişilik komisyonun yapmış olduğu değerlendirmeye göre öğrenciler arasından birinci 18 Bin 500 adet pil toplayan M. Korcan Kantav, ikinci 5 Bin 990 adet pille Y.Emre Atay, üçüncü ise 2 Bin 200 adet pille Enes Yoldaş oldu. Dereceye giren öğrencilere Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından Laptop hediye edildi. Okullar arası olan yarışmada ise birinci olan Hasköy İlköğretim Okuluna 347,00 kg. pil ile Projeksiyon Makinesi, ikinci Turan İlköğretim Okuluna 162,78 kg pil ile Bilgisayar, Koçlar İlköğretim Okuluna 54 kg pil ile de Renkli Yazıcı hediye edildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png