Özhaseki, Nijerya seyahati öncesi konuştuğu Ali Turan'dan yanıt beklediğini belirterek, "Ali Turan'ın bir Kayseri evladı olarak, Kayserispor'da uzun yıllar top koşturması için gerekli fedekarlığı yapmaya hazır olduğumuzu kendisine anlattım. Kafası çok karışmış. Ancak, manevi ve maddi konuda tüm alacaklarına ben kefilim. Bu kentten ayrılmasını hiç arzulamıyorum" dedi.

Nijerya'dan döner dönmez Galasatasaray'a gitmek adına Sarı-Kırmızılı ekipten kopan Ali Turan konusunu yeniden ele aldığını belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, "Ali Turan'la Afrika seyahatim öncesi 2.5 saatlik bir görüşme yaptım. Kendisine Galatasaray'ın vereceği mali şartları sağlayacağımızı, takımda en fazla parayı alan oyuncular kadar ücret ödeyeceğimizi, Kayseri'de kalmasının hem kendi hemde takım adına yararlı olacağını söyledim. Tüm alacaklarına kendim kefil olacağımı vurguladım. Ayrıca, Kayserili bir oyuncu olarak Kayserispor'da uzun yıllar kaptanlık yapacağını, bu şehrin çocuğu olarak Kayserispor formasını ıslatmasını söyledim. Beni dinledi. Ama anladığım kadarıyla kafası çok karıştırılmış. Sıkıntılıydı. Geldikten sonra görüşeceğimizi söylemiştim. Beşiktaş maçı sonrası Ali Turan'la son bir görüşme yapacağım" şeklinde konuştu.

Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Ali Turan'ın Galatasaray ile aralarında bir sözleşme yaptığı yolunda kendisine bir hatırlatma yapmadığını da dile getirerek, " Ali bana böyle bir şey anlatmadı. Öyle bir sözleşme yapmış olsalar bile, bunun hukuki olarak geçerliliği yok. Üstelik Futbol Federasyonu da böyle bir sözleşmeyi kesinlikle geçerli kılamaz. Ortada ciddi bir hukuki sorun söz söz konusu olur. Galatasaray böyle bir sözleşme yapmışsa, Ali Turan değil, kulüp ceza alır" diye sözlerini tamamladı.