Germencik Belediye eski Başkanı Ali Şanlı'nın vefat ettiği öğrenildi.
29 mart yerel seçimlerinde seçimi kaybeden Germencik'in Demokrat Partili Belediye Başkanı Ali Şanlı'nın dün akşam saatlerinde yaşama veda ettiği bildirildi.

Germencik'te üç dönem belediye başkanlığı yapan Ali Şanlı (68) kalp krizi sonucu vefat etti. Alınan bilgiye göre, Şanlı, bayram nedeniyle gittiği akraba ziyaretinin ardından evde fenalaştı. Şanlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kalp krizi geçirdiği belirtildi.
     Ali Şanlı için, 15 yıl görev yaptığı belediye binası önündeki Cumhuriyet meydanında cenaze töreni yapıldı. Törene, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisin bazı üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cenaze töreninde bir konuşma yapan, Belediye Başkanı Yavaşoğlu, şunları söyledi:
     ''Onun yeri bizim için ayrıydı. O Ali ağabeyimizdi. Germencik'te de herkes onu 'Ali Baba' olarak biliyordu. Herkesin yardımına koşan sevilen sayılan bir kişiydi. Germencik'e 25 yıl hizmet etti. Bize de çok şeyler öğretti. Çok yufka yürekliydi. Hiç bir insan evladını kırmadığını kimseyi boş çevirmediği yardım severliğiyle bilinen dürüst bir insandı. Onun için söylenecek tek bir kelime var. Dört dörtlük bir insandı. Allah rahmet eylesin.''
     Şanlı'nın cenazesi Çarşı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından yeni mezarlıkta defnedildi.