İşadamı Ali Ağaoğlu, bugün Habertürk’ün sürmanşetindeki haberi yalanladı. İşte o açıklama:
Habertürk Gazetesi’nin 05.05.2012 tarihli nüshasında yer alan birinci sayfa haberinde “Ağaşehir” başlığıyla verilen haberde, söz konusu zihniyetin alışkanlık haline getirdiği şekilde yalan bilgilere yer verilmiştir.

Haberde, Ataşehir Belediye Başkanı’nın kiracım olduğu yönündeki bilgi yalandır. Sayın Battal İlgezdi hiç bir yerde kiracım değildir. Haberde, Başkan’ın kiracı olduğu gösterilen Sky Towers 40. kattaki daireyi 21.08.2009 tarihinde satmıştım. Aynı haberde bana ait gibi gösterilen 41. kattaki daireyi ise 18.08.2009 tarihinde satmıştım. İddia edilenin aksine, ben orada oturuyor değilim. Sayın Belediye Başkanı ise daireyi evin sahibinden kiralamıştır.

Bir başka iddiaya göre, projelerimizdeki işyerlerinin ruhsatsız çalıştığı ifade edilmiştir. Kiraladığımız işyerleriyle ilgili yapılan iş ve işlemlerde hukuki düzenlemelere aykırı bir uygulama bulunmamaktadır.

Haberde konu edilen bir başka yalan bilgiye göre, belediyenin helikopter pistini izinsiz kullandığım belirtilmiştir. Türkiye’de helikopter uçuşlarının Sivil Havacılık’ın izni olmadan yapılması mümkün değildir. Bu bölgede en çok konut yapan işadamlarından biri olarak, pistin yer aldığı Afet Kriz Merkezi ve pist de dahil binaların yapımı için 1.5 milyon lira harcayıp kamu kullanımına sunulmak üzere belediyeye hibe ettim. Pistin kullanımı için ecri misil ödenmektedir. Ecri misil uygulaması, tahliye kolaylığı sağladığı için belediyelerce tercih edilmektedir.

Dedikodu ve yalanla saldırmayı alışkanlık haline getirmiş zihniyetin bu tutumunu kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Saygılarımla.

Ali Ağaoğlu