İnşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiren Oda Başkanı Süleyman Algün, Aydın merkezde özellikle son yıllarda çok hızlı gelişen inşaat sektörünün herkese bir ekmek kapısı olarak göründüğüne işaret etti. İnşaat sektörünün çok profesyonel ve ciddi maliyet hesaplarının önem kazandığı bir sektör haline geldiğini savunan Algün, “2003-2009 aralığında yap-sat diye tabir edilen yöntemle çok sayıda bina yapılmış ve iyi kazançlar elde edilmiştir. Ama şimdi herkes ağlıyor. Aydın merkezde ve özellikle yolun üstünde artık ev yapacak veya iyi bir proje yapacak arsa kalmamıştır. Bazı arsalar neredeyse yüzde 50 karşılığında alınmakta ve doğal olarak inşaat maliyetleri artmaktadır. Aydın’da yeni arsaların üretilip inşaat sektörünün tıkanmasının önlenmesi fikri çok önemlidir ve bu konuda Aydın Belediyesi yeni alanlar üzerinde çalışma yapmalıdır. Ama bilinen bir gerçek var ki şu an inşaatta arsa iyi bir yerdeyse tek mutlu olan arsa sahibi oluyor” diye konuştu.
Önümüzdeki süreçte ulusalda güçlü olan firmalarında Aydın’a gelebileceğini savunan Algün, “Aydın’daki bazı önemli alanlar için bu firmaların hesaplar içinde olduğu anlaşılıyor. Örneğin Aydın Tekstil alanı ve Atatürk Devlet Hastanesi gibi şehrin can damarlarının birilerinin hesapları içinde olduğu dillendiriliyor. İnşaatta artık kimse mutlu değil. Hiçbir aylık ve sabit geliri olmayan esnaf ve sanatkarların en önemli ekmek kapısı olan inşaat sektöründen para kazanamaması önümüzdeki süreçte en ciddi sorunlardan birisidir. Çalıştıkça daha çok batan bir sektörün içinde olmak beraberinde birçok sorunu da getiriyor demektir.
Sonuç olarak; ne inşaatı yapan nede sektörde çalışanlar mutlu. Sanıyorum ki birçok kredi kullanarak ev alanlar çok mutsuz ve bunu içine atıyorlar” şeklinde konuştu.