Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"e yazılan bir ihbar mektubu Ergenekon davasına yeni bir boyut kazandırdı. İfadeleriyle Türkiye"nin en büyük hayali ihracat operasyonu "Balina Operasyonu"nun başlamasına sebep olan eski Mali Müşavir Abdurrahman Yakupreisoğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"e gönderdiği mektupta Ergenekon"un kilit isimleri aleyhine ifade vermemesi için Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Yakupreisoğlu, Savcı Mustafa Erol'un Sedat Peker, Adil Serdar Saçan ve Tuncay Özkan aleyhine ifade vermemesi için tehdit edildiği iddiasını ortaya attı. Ergenekon mağduruyum Halen "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan Tekirdağ F Tipi Cezaevi"nde tutuklu bulunan Yakupreisoğlu, "Ergenekon mağduru" sıfatıyla Şahin"e 10 sayfalık mektup yazdı. Mektubuna "Sayın Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"e" ifadesiyle başlayan Yakupreisoğlu, Şubat 2008"de yaşadığı tehdit olayını detaylı bir şekilde anlattı.

İddiaya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü"nde görevli Murat Sarıkaya, ev telefonundan Yakupreisoğlu"nu arayarak İstanbul Conrad Otel"e çağırdı. Saat 19.30 sularında otele giden eski mali müşavirciyi, Murat Sarıkaya karşıladı. Eski DGM ve şimdiki Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol ile bir yüzbaşının bir arada oturduğu lobiye gittiler. Savcı Erol, “Adil Serdar Saçan aleyhine ifade verme, verirsen başına gelecekleri sen bilirsin" tehdidinde bulundu. Murat Sarıkaya ise "Sen yaşanacakları bilirsin" ifadesini kullandı. Saçan tarafından İzmir"deki ifadesi yüzünden işkence gördüğünü ileri süren Yakupreisoğlu, “Her iki el bileğimdeki işkence izlerini gösterdim. Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız, ben de onu yapacağım" diyerek otelden ayrıldı. 8 aydır ifade veremedim Yakupreioğlu, mektubunda, “29.04.2008"den beri Ergenekon terör örgütü, Saçan adına susturulmam amacıyla Mali Şube Amiri Murat Sarıkaya"nın Savcı Mustafa Erol"la düzenlediği atfi cürümlerle tutuklattırıldım. 8 aydır ifadem sorgum yapılmadan F tipinde 20 metrekarelik hücrede bedel ödetiyorlar” ifadelerini kullandı. Yakupreisoğlu, Saçan ile Erol, 2002"de İstanbul DGM savcısı iken 5. DGM"nin 2002/139E numaralı davası ile menfaat ilişkisinin olduğunu ileri sürerken, Sarıkaya"nın da Saçan"ın adamı olduğunu iddia etti.

Mektupta "İddialarımı belgeledim" dedi

2001"de hayali ihracattan yakayı ele veren Mali Müşavir Abdurrahman Yakupreisoğlu"nun, İzmir eski DGM Savcısı Cevdet Ulu"ya verdiği ifade ile Türkiye"nin en büyük hayali ihracat operasyonu olan Balina Operasyonu"nun düğmesine basıldı. Yakupreisoğlu, ifadesinde eski Başbakan Yılmaz"ın kardeşi Turgut Yılmaz"ı hayali ihracatın içinde göstermekle kalmayıp, İstanbul"daki hayali ihracatı koruyanların Veli Küçük ile Sedat Peker"in olduğunu ortaya atmıştı. O dönemde Tuncay Özkan da olayı "Komplo" başlığıyla Milliyet"in manşetine taşımıştı. Yakupreisoğlu, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz"e, verdiği ifadeler hakkında soruşturmanın gizli olduğu gerekçesiyle ayrıntı vermezken, Şahin"e yazdığı mektupta şunları söyledi: “27.10.2008 günü Savcı Zekeriya Öz"e anlattım. Davacı oldum. Belgeleriyle, kayıtlarıyla 2001"den beri Saçan, Özkan ve Peker arasındaki ilişkileri belgeleriyle kayıtlarıyla ortaya koydum.”

BUGÜN