Devre arası tatilinde, takımdaki diğer yabancıların aksine Türkiye"de kalarak kendisine verilen programı uygulayan Alex de Souza, idmanlardaki özverisi, hırsı ve disipliniyle antrenmanlarda da zirveyi kimseye bırakmıyor.

İkinci etap hazırlıklarının ilk ayağını Samandıra Can Bartu Tesisleri"nde sürdüren Sarı-Lacivertliler"de, ağır programlara rağmen, hırsı ve isteği ile öne çıkan Brezilyalının bu iştahı, teknik direktör Aykut Kocaman"ı ikinci dönem öncesi hayli umutlandırdı.

Takım arkadaşları da kaptanın temposu için, “Alex ikinci yarıda da çok ceza kesecek” yorumu yaptı. Tecrübeli futbolcu ise ilerlemiş yaşına rağmen ortaya koyduğu performansıyla, “Futbol benim hayat felsefem. Daha yapacaklarım var” mesajı verirken, teknik direktör Aykut Kocaman ve ekibi ise antrenmanlarda Alex"i örnek göstererek diğer oyuncuları hareketlendirme yolunu seçiyor.

Arkadaşlarını motive ediyor

Kaptanlığın hakkını saha içinde olduğu kadar, saha dışında da veren yıldız oyuncu, arkadaşlarını da sürekli motive ediyor. Takım arkadaşlarına sürekli, lider ile aradaki 9 puan farkın kapatılmasının imkansız olmadığını söyleyen Sambacı, Brezilya kulüplerinin markajında olmasına karşın, transfer söylentilerinden etkilenmeden profesyonelce maçlara çıkıp, gollerine devam ediyor.

Alex ilk yarıda ne yaptı?

Maç Dakika Gol Asist Sarı Kırmızı
Süper Lig 16 1208 12 5 2 -
Türkiye Kupası 1 24 - - - -
Avrupa Kupası 4 335 - - 1 -
Toplam 21 1567 12 5 3 - (Fanatik)