Futbol takımında yaşanan başarısızlık nedeniyle eleştirilen Siyah-Beyazlılar'ın başkanı Demirören, "İstifa etmeyi hiç düşünmüyorum. 2010 yılına kadar görevdeyim. Beşiktaş bakkal dükkanı değil her sene seçim olsun" diye konuştu.

Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programında Serhat Ulueren'in sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, çarpıcı cevaplarıyla dikkat çekti. Bugün'de yer alan habere göre, Demirören hakem hatalarıyla ilgili olarak, "Beşiktaş lehine bir hata varsa aleyhine 10 hata yapılmış. Aynı durumla Galatasaray ya da Fenerbahçe karşılaşsa kıyametler kopardı. G.Saray maçından sonra Reşat Bostan'a Oğuz Sarvan'la ilgili şeyleri söylerken onun Disiplin Kurulu Başkanı olduğunu bile bilmiyordum. Federasyonun kurumlarıyla işimiz olmadığını da buradan anlayabilirsiniz" dedi.

KRİZDE SEÇİM YANLIŞ

Beşiktaş'ta herkesin tek yürek olması gerektiğini belirten Demirören, istifayı düşünmediğini şu sözlerle anlattı: "2010 yılına kadar görevdeyim. Beşiktaş bakkal dükkanı değil her sene seçim olacak. Kimse Beşiktaş'ı reklamına alet edemez. Bir takım hakem hatalarıyla şampiyonluk kaçırıyorsa bu yönetimin başarısızlığı değildir. Bir başkan senede 50 kez (şu işi bırakayım) der. Ama istifa yanlış. Ben seçimi seçimde kaybederim. Seçimin şu kriz ortamında düşünülmesi bile yanlış."

Kulüpten 50.6 milyon YTL alacağı olduğu hatırlatılan Demirören, “Başkanlığın bedeli var. Aday olacak kişi her zorluğu göze alacak. Kimsenin parası Beşiktaş"ta kalmaz” yanıtını verdi.

2 BÜYÜK YALANDIR

Futbolcularına ödemeyi bir ay geriden yaptığı için kıyametler kopartıldığını anlatan Demirören, "Adan Polat 3 aydır para ödeyemediğini söyledi kimse yazıp çizmiyor. Beşiktaş'ın değerini küçültmeye çalışıyorlar ama 3 büyük gerçeğini 2 büyük yalanına getiremezler" şeklinde konuştu. Kulüpler Birliği"nin son toplantısına gerginlik olmasın diye gitmediklerini belirten Başkan, “Beşiktaş'ın olmadığı masanın bir ayağı eksiktir” dedi.

Alex"i almayacağız

Yabancı kotalarının dolu olduğunu anlatan Başkan Yıldırım Demirören, F.Bahçeli Alex"i alacakları haberleriyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Alex"i alma gibi bir düşüncemiz yok. Lincoln"ün, Alex"in kalitesi tartışılmaz. Geçen sene Lincoln yerden yere vuruluyordu. Bu sene de Delgado düşüş yaşıyor.” Fatih Tekke içinse “Menajerlerin yaptırdığı haberler” dedi.

En iyi işim Fulya

Demirerön 4.5 yılda yaptığı en iyi işin Fulya projesi olduğunu belirtip, “50 yıllık projenin son izni bizim dönemimizde alındı. İhaleye çıktı. Ekonomik krizde 14-15 milyon Euro"luk gelir sağlıyoruz. İki Türkiye Kupası bir Süper Kupa aldık. Amatör branşlarda şampiyonluk yaşadık” dedi. Başkan en büyük hatasının Del Bosque"yi göndermek olduğunu söyledi.


HABERTÜRK