Alex, Steaua Bükreş karşısında 50. Avrupa maçında forma giyerek daha önce 49 karşılaşmayla Rüştü'ye ait olan 'Avrupa'da en çok oynayan Fenerbahçeli' rekorunu da eline aldı.

F.Bahçe Kaptanı Alex, Brezilya Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası kadrosuna dahil edileceği ifade edildi. Brezilya'nın Güney Afrika'ya götüreceği 22 kişilik aday kadrosuna dâhil edileceğini öğrenen Brezilyalı yıldızın, büyük bir sevinç yaşadığı belirtildi. Aldığı haber sonrası teknik direktör Christoph Daum ile bir görüşme yapan Alex, Steaua Bükreş maçında görev almak istediğini söyledi. Alex'in sevincini paylaşan Daum da Brezilyalı yıldızı Steaua Bükreş maçında 11'de sahaya sürdü.

İKİNCİ REKORUNU DA KIRDI

Sakatlığı nedeniyle Kayserispor karşılaşmasını tribünden izlemek zorunda kalan Alex, Steaua Bükreş maçında takımının başında sahaya çıkarken, Rüştü ile birlikte paylaştığı, “Avrupa'da en çok forma giyen Fenerbahçeli futbolcu” unvanına tek başına sahip oldu. 50. Avrupa maçına çıkan Brezilyalı yıldız, daha önce de Tuncay'a ait olan “Avrupa'da en çok gol atan Fenerbahçeli” rekorunu kırmıştı. Brezilyalı yıldız, geride kalan 49 maçta 13 golü bulunuyor.

Galipken panik yapıyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Steaua Bükreş karşısında aldıkları galibiyetle hedeflerine ulaştıklarını söyledi. İlk yarıda iyi olmadıklarını itiraf eden Alman teknik adam, “Devre arasında konuştuk ve daha iyi hazırlanarak sahaya çıktık. Bazen panik yapıyoruz. Özellikle galip durumdayken sakin ve iyi oynamalıyız” dedi. Daum, yedek soyundurduğu Güiza için ise, “Bundan sonraki maçlarda forvetteki tercihim Güiza olacak. Semih hazır olsaydı onu oynatacaktım. Diğer alternatifimiz de Deivid. Bunlar olmayınca Kazım'a şans veriyorum” dedi. Alman hoca kazanan takımına 4 gün izin verdi./yeni şafak