Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, Topuk Yaylası Kampı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Sezon çalışmalarına şampiyon olarak başladıklarını ve motivasyonlarının üst düzeyde olduğunu belirten Alex, sezon içerisinde hem kendilerinin hem taraftarlarının çok fazla emek vererek bu şampiyonluğa ulaştıklarını belirtti. İşte Alex’in sözleri: 
 
“Fenerbahçe'de 1 sene daha forma giyeceğim için çok mutluyum. Bu tesisisin yapılışını izliyorduk. Ve şu anda da burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünden itibaren milli takımlarda olan futbolcularımız dışındaki isimlerle hep birlikte çalışma fırsatı bulacağız. Burada çalışmalarımıza şampiyon olarak başladık. Her ne kadar dışarda çok şey konuşulsa da ben buradaki ilk günümüzde arkadaşlarıma söylediklerimi tekrarlamak istiyorum. Ligin ikinci yarısında sergilediğimiz çıkış anlımızın akıyla yaptığımız bir çıkıştır. Hedefimiz yine şampiyonluk olacaktır.” 
 
“Tatilden İstanbul'a döndükten sonra insanlar twitter'dan internetten sürekli, moral motivasyonunuz nasış diye soruyorlar. Soru şu, Moraliniz nasıl? Çalışmaya nasıl devam ediyorsunuz?" Cevap da şu, "Her şey yolunda. Üst düzeyde çalışmaya devam ediyoruz. Biz burada alın terimizi biliyoruz. Bunun haricinde olan olaylar da takımımızın içerisine çok fazla girmiyor. Galatasaray'ı Beşiktaş'ı deplasmanda yendik. Üzerimize gelen bütün zorlu rakipleri yendik. Bu süreçte bir tek Bursaspor'u yenemedik. Bizim bildiğimiz, tanıdığımız, bu takım için verdiğimiz emektir. Bu takımın dışarısında olanlar da bizi çok fazla etkilemiyor.” 
 
‘NET BİR ŞEY YOKKEN BU KONULAR HAKKINDA VERECEĞİM CEVAP YOK’ 
“Bu sene de hedefimiz, bütün rakiplerimize saygı göstermek ve hepsini yenmeye çalışmak. Aykut hoca, bizi burada topladığında "geçen seneden daha iyi olmalıyız" dedi. Ben de aynısını tekrarlıyorum. Başkası adına, diğer Brezilyalı arkadaşlarım adına cevap veremem. İddialar üzerinden de cevap vermem. Şu anda net bir şey yokken bu konular hakkında vereceğim bir cevap yok. Ben gerçekler üzerine cevap veririm. Benim için Fenerbahçe şampiyondur.” 
 
‘MAÇIN İÇİNDEKİ DETAYLARI DEĞERLENDİRİRSENİZ KAZANIRSINIZ’ 
“Maçın içerisinde bazı detaylar vardır. Bu detayları değerlendirebilirseniz lehinize ya da tam tersi aleyhinize gelişebilir. Demek istediğim maçlarda sonuçları etkileyen detaylar vardır. Biz hiçbir maçı lekeli kazanmadık. Hak ederek kazandık ve sonuç olarak da şampiyon olduk. Sadece ligin ikinci yarısında daha az zorlandığımız maçları söyleyebilirim. İkinci yarıdaki İstanbul BB maçının hemen başında attığımız bir gol vardı. Onların kafası kupadaydı ve belki de bu yüzden beklenen direnç gelmedi. Diğer maçların hepsi birbirinden zorlu maçlardı.”