Fenerbahçe'de takım kaptanı Alex de Souza, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlığı konusunda endişelendiğini ancak ziyarette Yıldırım'ı iyi gördüğünü dile getirdi.

Alex de Souza, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ile; futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli ekibin yöneticilerini ziyaretin ardından; Fenerbahçe Tv'ye yaptığı, kulübün internet sitesinde de yayımlanan açıklamasında, Yıldırım için üzüldüğünü dile getirdi. Brezilyalı oyuncu, şöyle konuştu:

''Bir insanın en temel haklarından biri özgürlüktür. İnsan özgürlüğü elinden alındığı zaman zor anlar yaşar, zor durumda kalır. Başkanımızın özgürlüğü elinden alındığında, gerçekten çok üzüldük. Uzun bir süredir Başkanımızı göremiyorduk. Kendisini görmek bugün nasip oldu. Benim özellikle, sağlık durumu konusunda endişem vardı ama gerçekten Başkanımız iyi görünüyor. Güçlü görünüyorlar. Bu benim için çok önemliydi. Sağlık durumu konusunda bir sıkıntı var mı diye endişe duymuştum. O konuda da hiçbir sıkıntı olmadığını gördük. Onu uzun bir aradan sonra görmek çok değişikti.''

Ziyarette Yıldırım ile fikir alışverişinde bulunduğunu kaydeden Alex, ''İçinde bulunduğu zor durumdan onu çıkarmak için biz de elimizden geldiği kadar, saha içerisinde ona destek vereceğimizi anlattık. Bizden bir takım ricaları oldu. Güzel bir fikir alışverişi oldu ama halen daha orada çok iyi bir şekilde güçlü bir şekilde bulunduğunu, güçlü bir duruş sergilediğini kendi gözlerimle gördüm. Bu benim için çok önemliydi. Ümit ediyorum ki, en kısa zamanda onu serbest bırakacak kararlar çıkacaktır ve Başkanımız yeniden aramıza dönecektir'' diye konuştu.

- ''Taraftarlarımız Başkanımız için de dua etsin'' -

Taraftarlardan dualarında kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a da yer vermelerini isteyen Alex, ''Herkesin dua ettiğini biliyorum. Taraftarlarımızdan başkan için de dua etmelerini diliyorum. O dualardan bir enerji bütünlüğü olur, dualar toplanır, Başkanımızın zor zamanlarında, ona enerji olarak döner. Ben de taraftarlarımızdan böyle bir istekte bulunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Alex, ziyarette, çok özel bir şey konuşulmadığını belirterek, ''Ben tüm ailemden, tanıdıklarımdan ve Samandıra personelinden, beraber top oynadığımız arkadaşlardan selam götürdüm. O da bunları çok güzel bir şekilde karşıladı. Üç aydır orada ve zor durumlar atlatmış bir insan. Özel değil, genel anlamıyla her şeyin yolunda gittiğine dair pozitif mesajları verdik'' dedi.