Alevlerin dört bir tarafı sardığı eve canı pahasına giren anne 22 yaşındaki Melek Aydın, kızını ağır yaralı kurtardı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alınan Sudem"in sol elinin 4 ve 5"inci parmakları kesildi. Kol ve başında derin yanıklar bulunan Sudem bir dizi ameliyat geçirecek.

Olay, 7 Mayıs Cuma günü Hınıs İlçesi'ne bağlı Söğütlü Köyü'nde meydana geldi. Evli ve iki çocuk annesi Melek Aydın, bahçede oynayan oğlu 3 yaşındaki Elfah Aydın"ı eve almak için dışarı çıktı. Bu sırada evde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangında evdeki televizyon bomba gibi patladı. Patlamayla birlikte büyük panik yaşayan Melek Aydın, odada uyuyan kızı Sudem'i kurtarmak için alevlere aldırmadan eve girdi. Annesi tarafından yangında ağır yaralı kurtarılan Sudem, yakınları tarafından götürüldüğü Hınıs Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum"a getirilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Sudem"in sol elinin iki parmağının kesildiğini belirten Melek Aydın, “Eşim İmdat, cuma namazına gitmişti. Sudem televizyonun önünde beşiğinde uyuyordu. Bahçede oynayan oğlum Elfah"ın yanına gittim. Bu sırada elektrik kontağından yangın çıktı. Patlama sesiyle birlikte eve koştum ve cocuğumu alevlerin içinden aldım. Ameliyatla kızımın parmakları kesildi. Kızımı kurtarırken bende de yanıklar oluştu” dedi.

Sudem Aydın"ın hayati tehlikeyi atlattığını belirten Uzman Doktor Yavuz Albayrak, “Sudem"in tamamen yanan, halk dilinde serçe ve yüzük dediğimiz parmaklarını kesmek zorunda kaldık. Üçüncü derecede yanık olan bölgeyi temizledik. Sudem"e bir yıl sonra bazı estetik ameliyatlar uygulayacağız” diye konuştu.

DHA