35 haneli köyü alevler sararken, henüz kontrol altına alınamayan yangın bir köye doğru ilerliyor.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde anızdan çıktığı düşünülen ve ormanlık alana sıçrayan yangın Doğancı köyünü etkisi altına aldı.

35 haneli köyü çevreleyen yangın pekçok evi kullanılamaz hale getirirken, yangının Saçaklı köyüne doğru ilerlediği belirtildi.

Ayrıntılı açıklama Kaymakam Osman Yenidoğan'dan geldi: ''Doğancı köyünde 35 hane var. Biz bu 35 hanenin de hasarlı olabileceğini var sayıyoruz. Çünkü yangın tamamen Doğancı köyünü çevirdi. Şu anda alevler güney yönde Saçaklı köyüne doğru ilerliyor. Buralara orman ekipleri müdahale ediyor. Yiğitler ile Doğancı köyleri arasında alevleri tutmaya çalışıyoruz."

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan da, yangına havadan ve karadan müdahaleye devam edildiğini açıkladı. 

TARIM ARAZİLERİ YANDI

Akşan, ''Yangın dağınık bir alanda sürüyor, kuvvetli rüzgar var, müdahale ediyoruz. Yangının sıçradığı Doğancı köyü boşaltıldı. Yangını köyün ön tarafından kesmeye çalışıyoruz. Yanan alanlar arasında, daha çok tarım arazileri var. Bunun yanında, zeytinlikler ile ormanlık alan ve ağaç dikim sahası bulunuyor'' dedi.

Köyün üzerinin tamamen duman kaplı olması dolayısıyla oradaki zararı tam tespit edemediklerini vurgulayan Akşan, yangının anızdan çıktığını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Söndürme çalışmalarına Türk Hava Kurumuna (THK) ait 4 yangın söndürme uçağı, 2 amfibik uçak, 2 helikopter ve arozözler katılıyor.

BİR KİŞİ YARALANDI 

Bu arada Doğancı köyünde bazı kişilerin dumandan etkilendiği, el ve yüzünde üçüncü derece yanık oluşan Dilber Ergin isimli vatandaşın Bayramiç Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi. Ergin, burada yapılan müdahalenin ardından da Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edildi.