Hükümet Alevi açılımında ikinci somut adımı bugün atıyor. Madımak Oteli"nin kamulaştırılmasından sonra, Alevilik de ders kitaplarına giriyor. Sırada ise cemevlerinin statüsü var.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine Aleviliğin gireceğini, bugün hazırlanan taslak programının netleştirileceğini söyledi. Çelik, verilecek derslerle mum söndü gibi sıkıntıların yaşanmayacağını kimsenin Mehmet Ali Erbil ve Güneri Ümit"in durumuna düşmeyeceğini söyledi.

SIRADA CEMEVİ STATÜSÜNÜN DEĞİŞİMİ VAR

Çelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konusundaki komisyonun çalışmasını tamamladığını, bugün taslağın 45 Alevi kuruluşuna sorularak değerlendirme yapılacağını kaydetti. Madımak konusunda verdikleri sözü tuttuklarını, tabelanın indiğini anımsatan Çelik, “İkinci sözümüz din kültürünün AHİM kararları çerçevesinde müfredatın değiştirilmesidir. Alevilerin isteği doğrultusunda bu müfredatı düzenliyoruz. Bu da tamam. Üçüncüsü cemevlerinin statüsüdür. Onu da konuşmaya başlayacağız” diye konuştu.

ZORUNLU AMA DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETİLECEK

Din dersinin zorunlu olmaya devam edeceğini vurgulayan Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi"nin bir öğretim olacağını, liseyi bitirenin Sünniliği, Aleviliği, mezhepleri, Yahudiliği kültürel olarak öğreneceğini belirtti. Bu coğrafyada bunun zorunlu ihtiyaç olduğunu kaydeden Çelik, “Bilgi başka bir şey, öğretim başka bir şeydir. Bu coğrafyada bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Ama inandığın şeyleri uygulamak başka bir şeydir. Biz öğretimde uygulama olmaz diyoruz. Biz bu kitabı öğretime dönüştürüyoruz” dedi.

DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİNE ALEVİLİK EĞİTİMİ

Bu kitapla ders verecek kişileri de eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Çelik, artık mum söndü gibi sıkıntıların yaşanmayacağını, kimsenin Mehmet Ali Erbil ve Güneri Ümit"in durumuna düşmeyeceğini belirterek, “Ön yargılarla beslenen tabuların ortadan kalkması için bu bilgiyi almaya ihtiyacı var. Haaaa öyle değilmiş demesi gerekiyor liseyi bitiren çocukların. Bu yanlış kavramları ortadan kaldıracağız” diye konuştu.