22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri yarın başlıyor. Yurtiçi ve dışında yaşayan binlerce Alevi ve Bektaşi Nevşehir’de buluştu.

Binlerce Alevi-Bektaşi’nin de ortak buluştuğu Hacıbektaş ilçesindeki etkinlikler yarın 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi’nde araştırmacı yazar İsmail Saçlı’nın divan başkanlığını yapacağı ve Alevi Bektaşi dernek, vakıf ve federasyon temsilcilerinin katılımı ile Alevi çalıştaylarının sonuç raporunun değerlendirilmesi ile başlayacak etkinlikler daha sonra Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nün vereceği konser ile devam edecek. Etkinlikte ayrıca Karacaahmet Sultan Derneği Semah ekibi gösteri yapacak ve DoğanYılmaz, Grup Eylül, Hasan Karayol, Nebih Nafile ve Mustafa Çağdaş Yıldız Alevi nefeslerini seslendirecek.

Salı günü ise resmi açılış töreni düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı semah ekibi topluluğu bir de gösteri sunacak. Bu yıl 18. kez verilecek Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü Mehmet Çamur’a sunulacak. Daha sonra şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma törenlerinin resmi açılışı katılımcıların Hacıbektaş Veli Dergâhı’nı ziyaret etmesi ile sona erecek. Etkinlikler 18 Ağustos’a kadar sürecek.