CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesiyle ilgili iddialarda bulundu. Üniversite yönetimi hakkındaki iddialarla ilgili Meclis Araştırması açılmasını isteyen Durgun, Üniversitede, eğitim-öğretim kuralları başta olmak üzere idari ve mali konularda hukuk kurallarına aykırılıklar yaşandığını öne sürdü.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun Meclis"te düzenlediği basın toplantısında, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi"yle ilgili Meclis başkanlığına sunduğu Araştırma önergesi hakkında bilgi verdi. Üniversite yönetiminin uygulamalarının kamu vicdanını sızlatacak bir şekle dönüştüğünü kaydeden Durgun, rektör ve üniversite yönetiminin hemen her gün basında usulsüzlükler, ihalelere fesat karıştırma, promosyon paralarının usulsüz harcanması, hukuk dışı uygulamalar, mahkeme kararlarını uygulamama iddiaları ile gündeme geldiğini kaydetti. Basın toplantısında, Üniversitedeki usulsüzler ve “gerici örgütlenme” ile ilgili iddialara yönelik belgeleri de dağıtan Durgun, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda"nın başkanlığını yaptığı Bilim ve Eğitim Vakfı"nın, Garanti Bankası Antakya Şubesi ile personelin maaş ve ücretleri ile öğrenci harçlarının bu şubeye 2012 tarihine kadar yatırılması karşılığında 3 milyon YTL promosyon karşılığı protokol yapıldığını söyledi. Durgun sözkonusu promosyon bedelinin 1 milyon 300 bin YTL"sinin Vakıf hesabına aktarıldığını kaydetti. Bilim ve Eğitim Vakfının amacı dışında kullanıldığını savunan Durgun, Vakıf bütçesinden rektörü lüks makam arabası alındığını, temsil giderlerinin ve uçak biletlerinin de yine Vakıf tarafından ödendiğini kaydetti.

-“İHALELER ŞEFFAF YAPILMIYOR”-

Durgun, iki yıldan bu yana ihalelerde şeffaflığın tamamen göz ardı edildiğini, Hatay Sağlık Yüksek Okulu tadilatının YÖK tarafından soruşturmaya konu edildiğini, 2008 yılı Ağustos ayı içinde yapılan yemek ihalesiyle ilgili olarak da yine Kamu İhale Kurumunca inceleme başlatıldığını söyledi.

-“ALEVİ PERSONELİN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”-

Üniversite rektörü Prof. Dr. Canda"nın danışmanı olarak atadığı Yrd. Doç. Dr. Lütfü Savaş"ın usulsüz işleme imza atmak suçundan disiplin cezası olan birisi olduğunu kaydeden Durgun, Savaş"ın öğretim üyelerini mezheplerine ve siyasi görüşlerine göre fişlediğini öne sürdü. Durgun 6 ayda 300 personelin yerinin değiştirildiğini belirtirken “yerleri değiştirilen personelin alevi kökenli vatandaşlar olması dikkat çekicidir” dedi. Üniversitede kadrolu öğretim üyelerine ders verdirilmediğini, dışarıdan yandaş öğretim üyelerinin çağrıldığını da öne süren Durgun, Eğitim Fakültesinde Drama derslerine "uzmanlık alanı keçi ve koyun yetiştiriciliği" olan bir ziraat profesörünün girdiğini kaydetti.

-“TÜRBANLI ÖĞRENCİNİN NOTUNU YÜKSELTTİ”-

Durgun, Kırıkhan Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu,"nın sınav sonuçları ilan edildikten sonra notlarda tahrifat yaparak bir kız öğrencinin notunu geçer hale getirdiğini belirtti. Kılıçoğlu"nun 12 yıldır bilimsel bir yayını olmadığını öne süren Durgun, notunu yükselttiği öğrencinin ise türbanlı bir öğrenci olduğunu kaydetti.
VATAN