Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Gümüş, ABF Genel Başkanı Ali Balkız ile ABF Genel Sekreteri ve eski PSAKD Genel Başkanı Kazım Genç"e yönelik suikast haberleri ile ilgili olarak, “Suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidirler ki, böyle bir durum karşısında dünyayı başlarına yıkarız” dedi

Gümüş, Balkız ve Genç"le birlikte dün düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon operasyonu çerçevesinde suikast düzenlenecek isimler arasında Alevi örgüt yöneticilerinin adlarının yer almasını değerlendirdi.
Çizgilerinin “karanlık güçleri” rahatsız ettiğini belirten Gümüş, şöyle konuştu:
“Bugün Susurluk"ta patlayan cerahatin Ergenekon üzerinden sağa sola bulaştırılmak istendiği bir evreden geçiyoruz. Devletin görevi, her yurttaşının ve bu arada Alevilerin de rahat uyumasını sağlamak olmalıdır. İki genel başkanımızın isimleri deşifre edilmeden tedbirler alınmalıydı.
Suikastı planlayanların ve tetikçilerin listesinin açıklanması gerekirken, suikast yapılacaklar listesindeki diğer isimler saklı tutularak, yöneticilerimizin isimlerinin deşifre edilmesi kirli bir oyunun oynandığını ortaya koyuyor.”

"Sürpriz, ama doğal"
Balkız da, listede adını görünce hissettiklerini, “Bir yanıyla sürpriz, bir yanıyla çok doğal. Alevi hareketi, barış, kardeşlik, insan hakları, laiklik ve demokrasi adına ne gerekiyorsa onu arzu eden bir çizgiyi sürdürmüştür. "Bizi kim, niye ölüm listesine aldı" diye düşündüğümüzde işte tam da bunun için diyebiliyoruz” sözleriyle anlattı.


MİLLİYET