Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi tarafından görevden alınan İzmir Şube Başkanı Elvan Çelen ile yerine gelmek isteyen adaylar arasında çıkan yolsuzluk tartışmaları “dergahın” sınırlarını aştı.

Alevi Federasyonu için aday olan Veli Aksüt, dernek paralarının özel gecelerde yenildiğini öne sürerek, “Biz bu dernekleri zevki sefa olsun diye mi kurduk? Hepimiz Alevi dergahına gidiyor diye küçük küçük paralarla bağışlarda bulunuyoruz. Peki bu bağışlar Alevi dergahına mı gidiyor? Bakın bu paralar nereye gidiyor söyleyeyim: Yönetici arkadaşlar bir kutlama yapmış. Bu kutlamanın parası da Alevi derneğine fatura edilmiş. Bakar mısınız bir gecelik yemekte neler yenmiş; 25 adet meze, 5 adet ahtapot salata, 5 adet terbiyeli karides, 3 adet 70"lik rakı, çupra balık, 1 adet karides salata, 3 adet kolalı votka... Yemeğin toplam bedeli ise 874 milyon. Bir dede var ki karides, havyar yiyor. Bu kadarına da pes doğrusu” diye konuştu.

DEDELER BİRBİRİNE GİRDİ

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Karşıyaka Şubesi"nde, görevden alınan Elvan Çelen"in yerine başkan seçmek için kurultay düzenleyen Alevi Dernekleri Federasyonu"nda Alevi dedeleri ve dernek yöneticileri birbirine girdi. Egenin Sesi gazetesinin haberine göre; toplantıda çok sert tartışmalar yaşandı. Yönetimin derneğe yapılan bağışları özel gecelerde yediklerine dair iddia ise tarafları gerdi.

“BU DERNEKTE DAHA ÖNCE DE YOLSUZLUK OLDU”

Adaylardan Veli Aksüt, şunları söyledi: “Bu kongrenin neden yapıldığını anlatmak istiyorum. Biliyorum, daha önce de bu dernekte yolsuzluk olduğunu defalarca dile getirdim. Ancak; kimse söylediklerimi ciddiye almadı. Daha sonra yaşadıklarımız ortada. Genel kurula gelmeden önce, Genel Başkanımızla yaptığımız görüşmede adı bu şaibelere karışmış arkadaşların yönetimde olmaması gerektiğini söyledim. Ancak; Genel Başkanımıza göre bu geçiş sürecinde bazı istismarları görmemek gerekir. Genel Başkanımız bu kişilerin olmasının bir sıkıntı çıkarmayacağını ifade etti.”

Veli Aksüt, dernekte yaşananlarla ilgili şunları anlattı: “Bağış kutusuna 1 lira, 1 lira bağışlayan, Alevi dergahına gidiyormuş gibi hepimiz veriyoruz. Bakın bu paralar nereye gidiyor? Ben size söyleyeyim; en son 31 Ocak"ta yapılan kongrede Yunan"ın elinden zafer kazanmış gibi yönetici arkadaşlar kutlama yapmış. Bakın bu kutlamanın parası Alevi derneğine fatura edilmiş neler yenmiş, 25 adet meze, 5 adet ahtapot salata, 5 adet terbiyeli karides, 3 adet 70"lik rakı, çupra balık, 1 adet karides salata, 3 adet kolalı votka. Yemeğin toplam bedeli ise 874 milyon.

Arkadaşlar, Biz bu dernekleri zevki sefa olsun diye mi kurduk? Çaldırmayacağız, çalmayacağız, riyakarlık yapmayacağız. Benim dedemin tırnakları çekiliyor, benim dedemin sakalları çekiliyor, benim dedem fırınlara atılıyor, benim dedem cezaevine atılıyor. Bir dede var ki karides, havyar yiyor. Bu kadarına da pes doğrusu.”

KARABULUT: BU PARALAR YENMESEYDİ DERNEĞİN CENAZE ARACI DA OLURDU AMBULANSI DA

Diğer aday Yusuf Karabulut da şunları söyledi: “Bugüne kadar bu dernekten bedel ödemeden hizmet alan var mı? Hiç birimiz buradan para almadan hizmet alamadık. Bu konuşulanlar doğru ise toplum bunlara gerekli dersi verecektir. Bu derneklerin gelirleri amaçlarına uygun yapılmış olsaydı bugün bu derneğin cenaze aracı da olurdu, ambulansı da olurdu, her şeyi olurdu” şeklinde konuştu. (yeniakit)