Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, apartman girişinde yaşanan kavga sırasında cinayetin gerçekleştiğini belirledi. Cinayetin ardından zanlıların kaçtığı otomobilin plakasından yola çıkan ekipler, Küçükçekmece'de bir evde Türkmenistan uyruklu Kaka Murat N.(24), Cafer A.(35) ile Türkmenistan uyruklu kadınlar Bgenç D.(26), Baktıgüzel H.(33), Güzel B.(25), Maya B.(31)'yı gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan zanlılardan Kaka Murat N. Cinayeti işlediğini itiraf etti.

Sorgulamada, 6 zanlı ile öldürülen Özdal Kilimcioğlu'nun cinayetin işlendiği apartmandaki evde birlikte alkol aldıkları ve bu sırada aralarında tartışma yaşandığı belirlendi. Tartışma üzerine evden çıkan Özdal Kilimcioğlu'nun mahalleden birkaç arkadaşıyla tekrar geri gelerek Kaka Murat N.'yi dövdükleri ileri sürüldü.

Kavga sırasında Kaka Murat N.'nin cebindeki bıçağı çıkararak Özdal Kilimcioğlu'nun kalbine sapladığı iddia edildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 6 kişi Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.





EVLİLİK OYUNUYLA GASP

ÇANAKKALE'den Adana'ya gelen işçi emeklisi 55 yaşındaki Hamit Efe'yi, 45 yaşındaki Gülgün Topal'la tanıştırarak, evlendirme vaadiyle kandıran ve "evlilik huzurlu geçsin" diye dua etmek için götürdükleri türbede ilaçlı su içirerek cüzdanını gasp ettikleri ileri sürülen 39 yaşındaki Bostan Karabıyık ve 30 yaşındaki Ayşe Çetin hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bir yakınının aracılığı ile evlenmek için Çanakkale'den Adana'ya gelen Hamit Efe'yi karşılayan ve kendilerini "karı- koca" olarak tanıtan Ayşe Çetin ile Bostan Karabıyık, 45 yaşındaki Gülgün Topal'ı da gelin adayı olarak tanıttı.

Efe, gelin adayını beğendiğini söyleyip, bir kuyumcudan müstakbel eşine, beğendiği 3 bin 500 liralık altın aldı. Çetin ve Karabıyık, "evlilik huzurlu geçsin" diye dua etmek için Efe'yi ve gelin adayını, Çoban Dede Türbesi'ne götürdü. Grup, dua edildikten sonra yakındaki bir çay bahçesine oturdu. Burada çay içen Hamit Efe, bir süre sonra fenalaşıp, bayıldı.

Gözünü açtığında kendini İncirlik Mahallesi yakınında bir çöplükte bulan Efe, bitkin halde çıktığı D- 400 karayolunda vatandaşlarca hastaneye götürüldü. Cep telefonu, kredi kartları ve bin lirasının alındığı da anlaşılan Efe, polise şikayette bulundu. Efe'nin, gittikleri kuyumcu ve yakıt aldıkları akaryakıt istasyonunu göstermesi üzerine çalışma başlatan polis, istasyonun güvenlik kamerasından şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasını belirledi, ardından Çetin ile Karabıyık'ı yakaladı.

Karabıyık'ın üzerinden çıkan Mehmet Evli adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğu anlaşıldı.Geçen 17 Ağustos'ta meydana gelen olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı, 2 şüpheli hakkında "yağma" suçundan 10'ar yıldan 15'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Önümüzdeki günlerde Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan tutuklu 2 sanık, suçlamaları kabul etmeyip, halen firarda olan gelin adayı Gülgün Topal'ı "insanlık olsun" diyerek tanıştırdıklarını, onun suçlu olduğunu öne sürmüştü./ DHA