BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen yıl eylül ayında eşi 20 yaşındaki Meryem Belen'i bıçaklayarak öldüren, kendisini de bacağından yaralayan 27 yaşındaki Kurtuluş Belen, tutuklu yargılandığı mahkemece önce ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Eşinin kendisini aldatmasını ve sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı 15 yıl 9 ay hapse indirdi.

Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Kestelek Köyü'nde oturan 1 çocuk babası Kurtuluş Belen, iddiaya göre cep telefonuna erkeklerden mesaj gelen eşi Meryem Belen'i gittiği Karacalar Köyü'ndeki babasının evinde bıçaklayarak öldürdü. Daha sonra kendisini bacağından yaralayan Kurtuluş Belen tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, `kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Kurtuluş Belen'in yargılanması tamamlandı.

Dün son kez hakim karşısına çıkarılan Kurtuluş Belen, daha önce verdiği "Eşim Meryem'in cep telefonuna başka erkeklerden mesajlar geliyordu. Bu mesajlar yüzünden kendisiyle kavga ettik. Evi terk edip annesinin yanına gitti. Kendisinden boşanmak istiyordum, Son kez konuşmak için köylerine gittim. Evlerinin bahçesinde buluştuk. Kendisine, `Beni nasıl aldatırsın, kızımızdan da mı utanmadın?' dedim. Kendisi bana `Sen, bana koca olacak adam değilsin. Ben Rıdvan'ı seviyorum, senden boşanıp Rıdvan'la evleneceğim' dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Bir anda, yanımda bulunan bıçağı çıkartıp eşime sapladım. Sonra onun üzerinde kanları görünce pişman olup, kendi bacağıma da sapladım" diyerek savunmasını tekrarladı.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Kurtuluş Belen'i ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın öldürdüğü eşinin kendisini aldatmasını ve duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın cezasını 15 yıla indirdi. Mahkeme Kurtuluş Belen'e `konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 9 ay hapis cezası verdi.

Vatan