Partnerinizin sizi aldattığından şüpheleniyorsanız, silinmiş mesajları geri getiren bir cihaz, şüphelerinizin gerçek olup olmadığını ortaya çıkarabilir.

iRecovery Stick adlı USB stick, iPhone'dan silinmiş mesajları geri getirmek üzere tasarlandı. Silinmiş arama detaylarını ve kullanıcının ziyaret ettiği yerleri gösteren harita sonuçlarını da geri getirebiliyor.

Üretici filma Paraben'in sözcüsü Ray Couch, "Bu cihaz eşlerinden, sevgililerinden şüphelenen herkes için iyi. Polis ve çalışanından şüphelenen işveren tarafından bile kullanılabilir" diyor.

USB stick, bilgisayara ve iPhone'a bağlanarak çalışıyor. İki cihaz bağlıyken, iRecovery Stick'teki yazılım, telefonda silinmiş olan verileri geri getiriyor. Sürecin tamamlanması bilgi yüküne bağlı olarak birkaç saat sürebiliyor.

Dedektiflerin de ilgisini çektiği söylenen cihaz 328 dolara satılıyor. Cihaz iyi niyetli bir şekilde yanlışlıkla silinmiş, iTunes'taki şarkılar gibi verileri geri getirmek için de kullanılabilir. Couch, özellikle Amerikan polisinin ilgisinin büyük olduğunu belirtiyor.

GAZETEPORT