Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Metin Albeyoğlu, ''Tarım ve hayvancılığa dayalı ürün üreten yerli sanayicinin teşvik edilerek, yerli ürünlerin ön plana çıkarılması gerekiyor'' dedi.
Albeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın ekonomisinde tarımın büyük bir yer teşkil ettiğini belirterek, Aydın'da tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi geliştirilmedikçe ilin gelişmişliğinden söz edilemeyeceğini söyledi.
Aydın'daki tarım ürünleri ve hayvansal ürünleri değerlendiren küçük ölçekli sanayicilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Albeyoğlu, şu görüşleri dile getirdi:
''Tarım ve hayvancılığa dayalı ürün üreten yerli sanayicinin teşvik edilerek, yerli ürünlerin ön plana çıkarılması gerekiyor. İthalatın önünü kesemeyiz. Ama devletin desteğiyle vergilendirmelerle bunlar önlenebilir.
Tarım ürünleri dünya ticaretinde çok önemlidir. Ülkemizin de eskiden olduğu gibi tarım üretiminde kendi kendine yetebilen ülke konumuna tekrar gelmesi gerekiyor.''
Albeyoğlu, Türkiye'nin sebze üretimi dışında, bütün gıda üretimlerinde kendi kendine yetmeyen ve ithal eden konumuna geldiğini öne sürdü.