Borç bunalımına girerek ailesini katleden emekli albay Turgut Ergün, ilk duruşmada vahşet gecesini anlattı: Cinayeti hatırlamıyorum. Kızımın "baba seni çok seviyorum" demesiyle kendime geldim

Ankara"nın Keçiören ilçesinde oturan emekli Albay Turgut Ergün"ün 9 Temmuz 2010 da eşi Gülser Ergün (57) ile kızı Özlem (40) ve Çiğdem"i (27) beylik tabancasıyla öldürdüğü olayın yargılaması başlandı. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanan emekli albay Turgut Ergün, cinayetleri hatırlamadığını iddia etti. Ergün, mahkemedeki ifadesinde cinayet gecesini detaylı olarak anlattı. Oturdukları evin kira olduğunu söyleyen Ergün, 60 bin lira kadar olan borcunun kendisini çok düşündürdüğünü söyledi. Bazı geceler eve icra gelecek endişesiyle uyuyamadığını söyleyen Ergün, bir başka bankadan borçlarını kapatmak için kredi başvurusu yaptığını ancak yaş haddini doldurduğu gerekçesiyle başvurusunun kabul edilmediğini ifade etti.

HEP BİRLİKTE TELEVİZYON İZLEDİLER

Olay anını anlatan Ergün, akşam hep beraber yemek yediklerini ve sonra televizyon izlediklerini söyledi. Gece herkesin yattığını ifade eden Ergün, sabah uyandığını ve ne olduğunu anlayamadığını anlattı. Ergün “O gün ne olduysa herkesi kanlar içinde gördüm ve elimde tabancam vardı. Beylik tabancamı 30 yıldır hiç kullanmadım” dedi. Ergün, cinayet anında kızının kanlar içindeyken “Baba seni çok seviyorum” dediğini bu sözler karşısında kendine geldiğini ve polisi aradığını ifade etti. Hakim İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan istenen raporun mahkemeye ulaşmasının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.