Ankara’da yakalanan N.Y. adlı PKK’lı, sahte pasaport çıkarmak için Ergenekon soruşturmasında tutuklu emekli albay Atilla Uğur’dan yardım istediğini öne sürdü.

Terör örgütü PKK’ya katılıp örgütsel faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve iki hafta önce Ankara’da yakalanan N.Y. adlı kadın PKK’lı, örgüt içinde faaliyet bulunduğu dönemde sahte pasaport çıkarmak için Ergenekon soruşturmasında tutuklu bulunan emekli albay Hasan Atilla Uğur’dan yardım istediğini öne sürdü. N.Y., örgütte yeralan bir arkadaşının aracılığıyla yaptığı girişim sonrasında, Uğur’dan kendisine Avrupa’da başka bir ülkeye gitmesi halinde sahte pasaport vereceği bilgisinin geldiğini, bu nedenle pasaportu başka bir kanaldan sağladığını iddia etti.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 1998’de PKK’ya katılarak 2004’e kadar örgüt içinde yeralan, örgütten ayrıldıktan sonra hakkındaki yakalama kararı gereğince aranan Rojda kod adlı N.Y., “Ülkeye gelebilmek için pasaport almam gerekiyordu. Ben de bu işleri yapan, hatta PKK’dan kaçıp gelen kişileri yurtdışına göndermek için para karşılığı sahte pasaport çıkardığını duyduğum emekli albay Atilla Uğur adlı kişiyle, Suriyeli Jiyan Afrin ve Velat kod adlarını kullanan ancak gerçek kimliğini bilmediğim Muşlu PKK’lı aracılığıyla irtibata geçtim” dedi.

6 bin dolara pasaport

Zanlı N.Y., “Jiyan Afrin ve Velat kod isimli kişiden Albay Atilla Uğur ile irtibata geçerek kendim için ülkeye dönebilmek amacıyla para karşılığı sahte pasaport temin etmesini istedim. Albay Atilla Uğur, Türkiye’ye dönmek istediğimden dolayı pasaport yapmayacağını, fakat Avrupa’da herhangi bir ülkeye gitmek istemem durumunda pasaport çıkartabileceğini arkadaşım aracılığıyla bildirdi. Bunun üzerine kuaförlük yaptığım işyerinde müşterim olan Irak vatandaşı Büşra adlı bayana Türkiye vatandaşı olduğumu, pasaportumu kaybettiğimi ve ülkeme gezmek amaçla gidip dönmek istediğimi söyledim. Bu isteğim üzerine 6 bin dolar karşılığında Irak’a ait ve üzerinde benim fotoğrafım bulunan pasaportu çıkarttı” dedi. Zanlı N.Y., hakkındaki yakalama kararı uyarınca çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.