İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nce yapılan yargılamanın 11"inci duruşmasında tahliye talebi reddedilince stajyer avukat kızı İrem Çiçek"e gönderdiği notla ölümorucuna girdiğini açıklayan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının bir numaralı sanığı Albay Dursun Çiçek su içmeye ikna edildi.

YEMEYİ REDDEDİYOR

Avukatı Celal Ülgen, Çiçek"in tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi"ndeki doktorlar ve koğuş arkadaşı Sahte Çürük Çetesi sanığı askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok tarafından su içmeye ikna edildiğini açıkladı. Ülgen “Maalesef Dursun Çiçek"i aldığı bu karardan döndüremedik. Yemek yemesi konusunda ikna edemedim. Sıklıkla tansiyonu ölçülüyor. Yani kontrol altında. Suyuna şeker koymasını tavsiye ettim. İlk önce bunu da kabul etmedi ama sonra şekerli su içeceğine dair söz aldım” dedi.

KIZI İKNA EDECEK

Dursun Çiçek"in kızı İrem Çiçek ise bugün babasını aldığı karardan vazgeçirmek için cezaevine gidecek. İrem Çiçek “Benim için şu an öncelikli olan babamın sağlığı,mutlaka onu bu karardan döndüreceğim. Annem memur olduğu için izin alamıyor. Babamla ben yalnız görüşeceğim. Ayrıca annem ve benim de ölüm orucuna girdiğimiz doğru değil” dedi. (Habertürk)