Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal"ın talimatıyla Ergenekon ve İsmailağa cemaati soruşturmaları kapsamında çarşamba günü gözaltına alınan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, 14.5 saat süren sorgusunun ardından dün sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü"nde görevli Astsubay Şenol Bozkurt ise tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

Karar hukukun zaferi
Albay Gençoğlu ve Astsubay Şenol Bozkurt, 28 Ocak"ta askeri uçakla Erzurum"a getirilmişti. Sağlık kontrolünden sonra Merkez Komutanlığı"na gönderilen zanlılar, cumartesi saat 12.00"de sivil kıyafetli askerler eşliğinde adliyeye getirilerek sorguya alınmıştı.
Şanal"a yaklaşık 11 saat ifade veren Gençoğlu ve Bozkurt, “Ergenekon üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Dün saat 02.30"a kadar süren savunmalarının ardından Gençoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tutuklanan Bozkurt, Askeri Cezaevi"ne gönderildi.
Kkararı “hukukun zaferi” olarak nitelendiren Avukat Erol Halka, “Beraat edeceğimizden eminiz. Soruşturma tamamen delilsiz. Ergenekon, İsmailağa cemaati ve Erzincan"daki barajda bulunan mühimmatla ilgili suçlamalardı. Astsubay arkadaşımızın tutuklanması tahliye kararına sevinmemizi engelledi. Aklanacağımıza emiminiz.”

Tutuklanan 7"nci kişi
Astsubay Bozkurt, Erzurum"da sürdürülen Ergenekon ve İsmailağa cemaati ile ilgili soruşturmada tutuklanan 7"nci kişi oldu. Şanal"ın yürüttüğü soruşturmada daha önce de 3 MİT görevlisi ve 3 rütbeli asker de tutuklanmıştı./milliyet